23 / 04 / 2024

Ardahan'da Mayıs ayında 4 adet konut satıldı!

Ardahan'da Mayıs ayında 4 adet konut satıldı!

TÜİK konut satış istatistiklerini açıkladı. Raporda yer alan bilgilere göre Ardahan'da 4 konut satıldı. Diğer aylara bakıldığında Ardahan'da konut satışında azalış olduğu olduğu gözlemleniyor.



Konut satış istatistikleri rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Rapora göre, konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 oranında azaldı. Verilerin detayına bakıldığında Ardahan'da 4 konut satıldığı gözlemleniyor. Diğer aylar incelendiğinde Ardahan'da 2019 yılının Nisan ayında 13 konut, Mart ayında 7, Şubat ayında 12, Ocak ayında ise 7 konut satıldı.

Ardahan da Mayıs ayında 4 adet konut satıldı!

En fazla İstanbul'da satıldı

Sözcü'de yer alan habere göre, diğer konut satışlarında İstanbul 14 bin 732 konut satışı ve yüzde 19.1 pay ile ilk sırada yerini aldı. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 92.7 oldu.  Ankara  7 bin 658 diğer konut satışı ile ikinci sırada bulunuyor. Ankara'yı 4 bin 829 konut satışı ile Antalya izledi.

TÜİK'in açıkladığı konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85.8 oranında azalarak 5 bin 231 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 6.4 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul bin 163 konut satışı ve yüzde 22.2 pay ile ilk sırada yerini aldı. 

Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 19 ile Eskişehir oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62.5 oranında yükselerek 3 bin 925 adet olarak açıklandı.

Konut satışları düşüyor, konut kredisi kampanyaları artıyor!


Geri Dön