20 / 04 / 2024

Arıkan Yapı kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

Arıkan Yapı kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

Tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. 2016'da dönüşüme odaklanan şirket, Anadolu yakasında çalışmalar yapıyor.



Türkiye'de ilk kez tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüme odaklandı. 2016'da dönüşüm projesi hayata geçirmeyi planlayan şirket, Anadolu yakasını markaja aldı. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, "Kentsel dönüşüm projemizi de yatay konseptli planlıyoruz ama şartlar bizi dikey yönde zorluyor. Türkiye'deki genel imar planı ve plan notları olduğu sürece yatay konseptte proje üretmek çok zor" dedi. 2016'da yeni projeler de hayata geçireceklerini belirten Arıkan, "2015'te ülkemizde yaşanan çalkantılı süreçleri sorunsuz bir şekilde geride bıraktık. Piyasalardaki olası dalgalanmaların ayak seslerini daha önceden duyabiliyorsanız gerekli tedbirlerinizi alıyorsunuz" diye konuştu. 


Teslimler başladı 

Toskana Orizzonte'de ikinci etabın inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekimde tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Habip Arıkan, ilk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını söyledi. Kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Arıkan, "İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016'da ikinci etap teslimlerine başlayacağız" dedi. 


Arsa fiyatına villa satıyoruz

Toskana Vadisi'nin toplam 750 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini hatırlatan Arıkan, "Toskana Vadisi 1 milyon 68 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 4 fazdan oluşan Toskana Vadisi projesinde toplam 500 birim yer alıyor. Projenin tamamı 2018'in başında bitecek" diye konuştu. Türkiye'nin en büyük villa projesine imza attıklarının altını çizen Arıkan, "Toskana Vadisi'nde fiyatlar oldukça makul. Her villanın 2 dönüme kadar çıkan bahçesi bulunuyor. Aslına bakarsanız arsa fiyatına villa satıyoruz. Arsayı satın alıyorlar villayı biz hediye ediyoruz" ifadesinde bulundu. Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte'de fiyatlar 650 bin ila 1 milyon 200 bin dolar arasında değişiyor.


Sabah


Haber Star gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'de ilk kez tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüme odaklandı. 2016’da dönüşüm projesi hayata geçirmeyi planlayan şirket, Anadolu yakasını yakın markajına aldı. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, kentsel dönüşüm projelerini de yatay konseptli planladıklarını ama şartların kendilerini dikey yönde zorladığını kaydederken “Türkiye’deki genel imar planı ve plan notları olduğu sürece yatay konseptte proje üretmek çok zor” dedi. 2016’da yeni projeler de hayata geçireceklerini belirten Arıkan “2015’te ülkemizde yaşanan çalkantılı süreçleri sorunsuz bir şekilde geride bıraktık. Piyasalardaki olası dalgalanmaların ayak seslerini daha önceden duyabiliyorsanız gerekli tedbirlerinizi alıyorsunuz” diye konuştu.


TESLİMLER BAŞLADI


Toskana Orizzonte’de ikinci etabın inşaatı hız kesmeden devam ettiğini, projede bulunan 187 villadan ilk etabın taahhüt edildiği gibi ekimde tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Habip Arıkan, ilk etapta yaklaşık yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını söyledi. Kalan 8 villa için de görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Arıkan “İkinci etapta yer alan 55 villanın inşaatı da planlanandan hızlı ilerliyor. Haziran 2016’da ikinci etap teslimlerine başlayacağız” dedi.


Toskana Vadisi’nin toplam 750 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiğini hatırlatan Arıkan “Toskana Vadisi 1 milyon 68 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 4 fazdan oluşan Toskana Vadisi projesinde toplam 500 birim yer alıyor. Projenin tamamı 2018’in başında bitecek” diye konuştu. Türkiye’nin en büyük villa projesine imza attıklarının altını çizen Arıkan “Toskana Vadisi’nde fiyatlar oldukça makul. Her villanın 2 dönüme kadar çıkan bahçesi bulunuyor. Aslına bakarsanız arsa fiyatına villa satıyoruz. Arsayı satın alıyorlar villayı biz hediye ediyoruz” ifadesinde bulundu. Ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer alan Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğiyle toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte’de fiyatlar 650 bin ila 1 milyon 200 bin dolar arasında  değişiyor.


Star


Geri Dön