29 / 03 / 2024

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahipleri kentsel dönüşüm için kolları sıvadı.



Didim’de ilk kez hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için yıkım çalışmalarına başlanırken, ilçe merkezinde hayata geçirilecek dönüşümde 35 hak sahibi bu imkandan yararlandı. 1999 Kocaeli depreminin ardından çalışmalarına başlanan ve daha sonra devletin çıkardığı yasayla yürürlüğe konulan kentsel dönüşüm çalışmaları Didim’de de başladı.

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

FİRMALARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

Ses Gazetesi'nden Hüseyin Çalışkan'ın haberine göre; Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahiplerinin kentsel dönüşüm için firmalarla görüştüğü ortaya çıktı. 

Didim’in tanınmış İnşaat firması Saygın İnşaat tarafından ilk kentsel dönüşüm çalışması, Yeni Mahalle 821 sokakta başlatıldı. 30 yıldan fazla zamandır ömrü nedeniyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından binadan numune alırken, binanın çürük çıkmasının ardından kat sahipleri ve dükkan sahiplerinden olurları alınıp resmi prosedürler tamamlandı.

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

“6 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Saygın İnşaat Firması Sahibi Naci Saygın, Didim’de bir binanın ilk kez kentsel dönüşüme girdiğinden bahsederek “Bu bina 30 yılı aşkın bir binaydı. Depremlerin ardınan hak sahipleriyle görüşmelerimiz oldu. Bazı firmalardan da teklif almışlar ama iş bize kaldı. Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin kısa sürede gelerek numune alması ve ardından resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından biz de yıkım çalışmalarına başladık. Bu süreçte hak sahiplerine devletin sunduğu kira yardımı ve kredi konularını kendilerine bildirdik. Hak sahipleri de bu imkanlardan yararlandı. Biz de yıkım işleminin bitmesinin ardından inşaat başlatacağız ve yaklaşık 6 ay gibi sürede binayı bitirerek sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu. Saygın, Didim’de eski bina sayısının merkezde olduğunu ve bu konuda isteklerinin yerine getirildiğini anlatarak, kentsel dönüşüm konusunda hem teknik hem de hukuki anlamda bilgi almak isteyenlere yardımcı olabileceklerini ifade etti. 

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!


Geri Dön