28 / 03 / 2024

Arınç: Metruk yapılar süratle yıkılmalı

Arınç: Metruk yapılar süratle yıkılmalı

Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda, "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viranhaneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor. Bakanlar Kurulu'muzda da bu konu görüşülmüştür" dedi.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunu değerlendirirken, "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viranhaneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor. Bu bir önleyici tedbirdir ve doğrudur. Bakanlar Kurulu'muzda da bu konu görüşülmüştür" dedi. 


Arınç, Yeni Başbakanlık'ta düzenlenen, ilgili bakanların ve bakanlık yetkililerinin katıldığı Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, hükümetin uyuşturucuyla mücadeleye verdiği öneme işaret etti.


TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar başkanlığında bir araya gelen ilgili bakanlık yetkililerinin bu konuda bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Arınç, uyuşturucu meselesinin birçok bakanlığın görev alanına girdiğini söyledi.


Arınç, "Bu konu dünyanın en zor en kötü sorunlarından birisi olduğu kadar, özellikle son yıllarda da Türkiye için çok hayati bir konu haline geldi" dedi.


Arınç, "Yani uyuşturucunun U'sunun bile isminin geçtiği yerlerde veya çocuklarımıza, gençlerimize bu zehirleri ulaştırabilmek için buraları kullanan insanların mutlaka bilgi sahibi olduklarını düşünüyoruz. Onların vereceği bilgiler, belki narkotimler veya yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla ilgili olabilecektir" dedi.


Uyuşturucuyla mücadele konseptinin Başbakanlık genelgesiyle görevlendirme haline getirildiğini bildiren Arınç, bu toplantıların Uyuşturucu ile Mücadelede Yüksek Kurulu olarak devam edeceğini, Ünüvar başkanlığında kurul üyesi ilgili bakanlık yetkililerin katılımıyla uyuşturucuyla mücadele kurulunun çalışma yürüteceğini, bir de teknik kurulun zaman zaman toplanacağını söyledi.


Bununla ilgili çalışması yapılan genelgenin Başbakan Davutoğlu'na sunulacağını ve ardından hayata geçirileceğini ifade eden Arınç, bugün toplantıda ele alınacak konulardan birinin uyuşturucu kullanılan metruk binaların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.


Başbakan Yardımcısı Arınç, uyuşturucu veya bonzai türü maddelerin metruk binalarda, harap yerlerde, buraları mesken tutan kişiler tarafından alındığına işaret ederek, "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viran haneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor. Bu bir önleyici bir tedbirdir ve doğrudur. Bakanlar Kurulu'muzda da bu konu görüşülmüştür" dedi.


AA




Geri Dön