26 / 04 / 2024

Arma Rezidans ile Yatırımcıya 3’ü 1 Arada Fırsat!

Arma Rezidans ile Yatırımcıya 3’ü 1 Arada Fırsat!

Firma: Okkalar İnşaat

Proje: Arma Business Life

Okkalar güvencesiyle hayata geçecek olan Arma Rezidans, dönemsel kiralama modeli hem konutların boş kalmasını önlüyor, hem de konut sahiplerinin daha fazla kira geliri elde etmesinin yolunun açıyor…



Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, "Arma Rezidans yatırımcılar için hem karma yapısı hem de fırsatları ile üçü bir arada lezzet sunuyor. Yüzde 1 KDV avantajı, geleceği parlak bölgede uygun fiyatlı yatırım ve dönemsel kiralama ile birlikte yatırımcılar için bu proje kaçırılmayacak bir fırsat" dedi. İstanbul Kurtköy’de yükselmekte olan Arma Rezidans projesinde 264 bağımsız bölüm ile 20 dükkan yer alıyor. Geleceğin İstanbul’u olarak şekillenen Kurtköy’de Haziran 2014’de teslim edilecek olan ve metrekare fiyatlarının 2 bin 200 lira ile 3 bin 100 lira arasında değiştiği Arma Rezidans’da dönemsel kiralama modeli ile yatırımcıların yüzde 150’ye varan kazanç sağlaması mümkün.


Dönemsel kiralama nasıl işleyecek?

Sisteme göre, Arma Rezidans’ı yapan  Okkalar İnşaat  projede sistemde yer almak isteyecek ilk 80 daire dönemsel kiralama için sisteme alıyor. Rezidans hizmeti verilecek olan konutlar, mülk sahipleri ile anlaşarak tek tip hale getiriliyor. Yapılan araştırmalara göre, bu sistem sayesinde yüzde 70 doluluk sağlandığında daire sahipleri yüzde 150 ye varan oranlarda kazanç sağlayacaklar Normal kirası 1200 lira olan bir konut, dönemsel kiralamayla ev sahibine aylık 2500 lira kira geliri getirebilecek. Mahmut Okka “Bu da yatırımcılar için çok daha karlı olacak” dedi. Kiralama işlemi takibi ile daire içi tüm işlemler yönetim tarafından yürütülürken, müşteri sadece her ay hesabına yatan ücreti kontrol edecek.


Prim potansiyeli ile cezbediyor

İlk etabın tamamı satılan projede, ikinci etap satışa çıktı. Lansmanda 120 bin liradan satışa çıkan konutun fiyatı 2. etapla birlikte 155 bin liraya yükseldi. Prim potansiyeli ile yatırımcıyı cezbeden Arma Rezidans şimdiden 6 ayda yüzde 40 kazandırırken, yapılan planlamalar yatırımcıya daha da fazla kazandırmayı amaçlıyor. Mahmut Okka, söz konusu dairenin fiyatının teslim tarihi olan Haziran 2014’de 220 bin lirayı bulacağını öngörüyor.


Yüzde 1 KDV avantajlı konutlar

Projenin bir başka avantajı ise yüzde 1 KDV ile satılması. 1 Haziran 2012'den itibaren ruhsat alan projelerde KDV oranları yeniden düzenlenecek ve bir artış olacak. Ama ruhsatını Haziran’dan önce alan Arma Rezidans’ta müşteriler bu artıştan etkilenmeyecek.


Bölgenin en ekonomik rezidans projesi

Projelerinde 5 yıldızlı otel konsepti ile ev sıcaklığının birlikte sunulacağını belirten Okka, fiyat olarak bölgenin en ekonomik rezidansı oldukları belirtiyor. Büyüklükleri 48 metrekare ile 235 metrekare arasında değişen dairelerin indirimli peşin fiyatı 155 bin TL ile 505 bin TL arasında değişiyor.


Banka garantisi var

Alanların yüzde 30'u peşin para öderken, kalanlar ya firmaya ya da bankaya borçlanıyor. Türkiye Finans, Albaraka, İş Bankası ve Bank Asya'dan konut kredisi kullandırılıyor.


Otel gibi tasarlandı

Okkalar İnşaat kat karşılığı aldığı arsanın teknopark, havalimanı ve sanayi bölgelerine yakın olmasını hesap ederek, projede otel hizmeti verilen küçük metrekareli konutlar üretti.


Son yıllarda yatırımcıları küçük konutlara yöneldiğine vurgu yapan Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Okka "Bu kişiler uygun fiyatlı ve prim yapacak proje arıyorlar. Bu nedenle projemiz ilgi görüyor" dedi. Mahmut Okka projeyi de otel gibi tasarladıklarını da söyledi.


Tavan yüksekliği 3 metre

Arma Rezidans projesinde 48 ile 235 metrekare arasında stüdyodan 341'e kadar farklı konutlar bulunuyor. Toplam 264 konutun bulunduğu projede bu konutların 240 tanesi stüdyo ve 1+1 tipinde tasarlanmış. 170 farklı daire çeşidinin bulunduğu projede home-ofisler net 3 metre kat yüksekliğe sahip.


Dükkan satışları da sürüyor

Sekreterlik ve resepsiyon, günlük temizlik, kuru temizleme, çamaşırhane, özel kat servisi gibi hizmetlerin bir arada sunulduğu proje, cam giydirme cephe ile inşa ediliyor. Arma Rezidans’ta ayrıca Kurtköy'de görmeye alışkın olmadığımız proje altı dükkânlar bulunuyor. Okka, bugüne kadar belediyenin izin vermemesi nedeniyle proje altlarında dükkânların yer almadığını ve bu izni alan ilk firmalardan olduklarını açıkladı.


Kira gibi aidat olmayacak

Projede yer alan sosyal alanların dışarıdan girişe açık tutulması planlanıyor. Böylece bu alanların hem canlı kalması, hem de elde edilecek gelirle aidatların azaltılması hedefleniyor. Mahmut Okka, günümüzde kira rakamlarına ulaşan aidat giderlerinin Arma Rezidans’ta minimumda tutulacağını dile getiriyor.


Havaalanına bakıyor

30 milyon lira yatırım değerine sahip proje, 400 metreyi aşan cephesiyle dikkat çekiyor. Bu yılın Mart ayında temeli atılan projedeki bütün home-ofisler, Sabiha Gökçen Havaalanı'na bakıyor.


Peyzajı bol tutuldu

30 bin metrekare inşaat alanına sahip proje 3 bin metrekarelik taban alanı üzerine inşa ediliyor. 11 bin 500 metrekarelik peyzaj düzenlemesi bulunan projede, toplantı odaları, kapalı-açık yüzme havuzu, fitness center, buhar odaları, sauna, kafeterya, restoran, çocuk bakım odası, kuru temizleme ile basketbol, voleybol, mini futbol sahası olan çok amaçlı spor tesisleri yer alıyor. 14 bin 389 metrekarelik arsaya sahip projede ayrıca çocuklar için bir oyun parkı da mevcut.


Büyüme hamlesi İstanbul’da sürüyor

1976 yılında İbrahim Okka tarafından Konya’da kurulan Okkalar İnşaat, konut ve ticari işyeri üretiminde uzmanlaşırken, bugüne kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptı. 5 bini aşkın konut üreten Okkalar, Konya'dan sonra büyüme hamlesine İstanbul'da devam ediyor. Okkalar İnşaat'ın Konya'da halen inşası ve satışları devam eden üç konut projesi de bulunuyor. İstanbul'a tek proje için gelmediklerini ve yeni projelerin yolda olduğunu belirten Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, "İstanbul'daki tüm firmalarla rekabet edebilecek güce sahibiz" dedi.


Arma Rezidans nerede?

Arma Rezidans, Via/port Alışveriş Merkezine 3,5kilometre, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanına 2 kilometre, Teknopark'a 1,5 kilometre, Fuar ve Kongre Merkezine 4 kilometre, TEM otoyoluna 4 kilometre E-5 otoyoluna 7,5 kilometre, tren istasyonuna 8,5 kilometre mesafede konumlanıyor.


0216 702 17 84

http://www.armabusinesslife.com


projeye sor



Geri Dön