19 / 04 / 2024

Arnavutköy Kültür Merkezi açılıyor!

Arnavutköy Kültür Merkezi açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Arnavutköy Belediyesi, ilçeye yeni bir kültür merkezi daha inşa etti.



 

Arnavutköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda temeli atılan Yönetim ve Yaşam Merkezi’nin içindeki kültür merkezi sanatseverlerin hizmetine açılıyor.

 

Arnavutköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı dev merkez, içerisinde birçok salonu da barındırıyor. 28 bin 256 metrekarelik Arnavutköy Kültür Merkezi’nin içinde kapalı otopark, erkekler ve kadınlar için hamam-sauna, mescit, gençlik merkezi, kreş, erkekler ve kadınlar için kapalı yüzme havuzu-fitness, çok amaçlı salon ve konferans salonu bulunuyor.

 

Arnavutköy Kültür Merkezi içerisindeki tiyatro salonu ise bunlar arasında bulunuyor. 2 katlı hayata geçirilen 900 metrekarelik seyirci alanına sahip tiyatro salonu, 650 tiyatro severi aynı anda ağırlayabilecek. 320 metrekare olan tiyatro sahnesi oyuncular ve her türlü dekor için oldukça uygun bir şekilde tasarlandı Ulusal ve uluslararası kültür festivallerine ev sahipliği yapabilecek merkezin akustik düzenlenmesi de standartlara uygun olarak yapıldı.

“Uluslararası panel ve söyleşiler gerçekleştireceğiz”

Yeni açılacak olan Kültür Merkezi hakkında konuşan Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mitat Yolcu, “Yeni kültür merkezinde 650 kişilik salonumuz var. Bu salonun çok güzel tiyatro gösterim salonu var. Burada aynı zamanda orkestra çukurumuz var. Salonumuz henüz tam olarak hizmete girmedi. Ufak tefek teknik sıkıntılarımız var. Onlar hal olduğunda Arnavutköylülere layık konserler, yetişkin ve çocuk tiyatroları, uluslararası panel ve söyleşiler gerçekleştireceğiz. Fuaye alanında sergiler, küçük toplantılar, festivaller gerçekleştireceğiz. Geçen sene Vadi Park’ta yapmış olduğumuz oyuncak festivalini bu sene burada yapabiliriz. İlk tiyatro oyunumuzu belirlemiştik ama iptal etmek zorunda kaldık. Çünkü hala teknik sıkıntılar çözüm aşamasında. Sıkıntılar hal olduktan sonra oyunlar sahnelenmeye başlanacak. Uygur kardeşler gelecek, onların oyunları sahnelenecek. Memleketin saygın tiyatrolarını almak için bütçemizde var programımız da var. Salonumuz Arnavutköylüler için hayırlı olsun. İnşallah burada güzel programlar yapacağız” dedi.


 


Geri Dön