16 / 04 / 2024

Tepecik Roman Kültür Merkezi açılıyor!

Tepecik Roman Kültür Merkezi açılıyor!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kısa süre sonra bir Roman Kültür Merkezi açılışının gerçekleşeceğini söyledi.




8 Nisan Dünya Romanlar Günü, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kısa süre sonra bir Roman Kültür Merkezi açılışının gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, dünyada en fazla Roman vatandaşın yaşadığı ilçenin Konak olduğunu aktararak, “Görevimiz, Romanlar’ın hakkını Romanlar’a teslim etmek, onların birer hemşehri, yurttaş, birey olarak özgür yaşamalarını sağlamaktır” dedi.


İzmir'deki Roman Dernekleri öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. İstiklal Marşı okunması ve anıta çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinliğe Roman vatandaşlar, CHP Genel Sekreteri ve  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atilla Serter, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Başkan Yardıcısı Tuğrul Keskin ve muhtarlar ile birlikte katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Zannediyorum ki bu söz bana dünyada en fazla Roman nüfusuna sahip ilçe olan Konak’ın belediye başkanı olmam sebebiyle verildi” dedi.Sorumluluğunun ağır olduğunu söyleyen Başkan Pekdaş, “Bir gerçek var ki yüzyıllardır Romanlar yok sayıldı, dışlandı, görmezden gelindi. Şimdi görevimiz, Romanlar’ın hakkını Romanlar’a teslim etmek, onların birer hemşehri, yurttaş, birey olarak özgür yaşamalarını sağlamaktır” dedi.

TEPECİK’E ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ

Pekdaş burada yaptığı konuşmada, Tepecik ve Hilal Mahalleleri arasında kalan tescilli bir yapıyı Roman Kültür Sanat Merkezi olarak açmayı planladıklarını söyleyerek, “Tescilli bir yapıda Roman kardeşlerimizin kültürel kimliklerini orada yaşatmalarını sağlayacağız. Açılışı kısa bir süre sonra genel başkanımızla birlikte yapacağız. Tüm Romanlar’ın gününü kutluyorum ve daha güzel günlerde buluşmak üzere hep birlikte mücadeleye devam diyorum” diye konuştu. 



Konak Belediyesi



Geri Dön