19 / 04 / 2024

Arnavutluk'tan Bağcılar’daki tesislere ziyaret!

Arnavutluk'tan Bağcılar’daki tesislere ziyaret!

Arnavutluk’un Skrapar Belediyesi Başkanı Nesim Spahiu ziyarette bulunduğu Bağcılar’daki Kadın ve Aile Kültür Merkezi, Engelliler Sarayı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ile Çanakkale Zafer Müzesi gibi tesislerden çok etkilendiklerini belirtti.



Arnavutluk’un Skrapar Belediyesi Başkanı Nesim Spahiu ziyarette bulunduğu Bağcılar’da hizmete sunulan Kadın ve Aile Kültür ve Sanat Merkezi, Engelliler Sarayı, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi ile Çanakkale Zafer Müzesi gibi tesislerden çok etkilendiklerini belirterek, “Büyük bir emek ve itinayla ortaya konan bu eserlerden çok etkilendik.” dedi. 


Arnavutluk’un Skrapar Belediye Başkanı Nesim Spahiu ile beraberindeki heyet Bağcılar’da ağırlandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret eden Skrapar Belediye Başkanı Nesim Spahiu, ilçede hizmete sunulan sosyal ve kültürel tesislerden etkilendiklerini belirterek, yeni projelerde işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 


Konukları Bağcılar’da ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, “İki kardeş halkın belediye başkanları olarak her zaman işbirliğine önem veriyoruz.  Yerel belediyeler olarak da geçmişten bugüne uzanan tarihi ve kültürel bağlarımızı geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda iki kardeş belediye olarak geleceğe yönelik projeleri birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Sergileyeceğimiz işbirliği iki millet arasındaki kardeşlik ve dayanışma duygularına da büyük katkı sağlayacaktır.” dedi. 


“BAĞCILAR’DAKİ TESİSLERDEN ETKİLENDİK”


Skrapar Belediye Başkanı Nesim Spahiu ise iki kardeş millet arasında tarihten gelen güçlü ve derin bağları güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti. Bağcılar’da en iyi şekilde ağırlanmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını da kaydeden Spahiu, duygularını şöyle dile getirdi: “Bağcılarda Kadın ve Aile Kültür ve Sanat Merkezi, Engelliler Sarayı, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi, Çanakkale Zafer Müzesi’ni ziyaret ettik. Eserlerle ilgili ayrıntılı bilgi aldık. Her biri tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlıyor. Büyük bir emek ve itinayla ortaya konan bu eserler bizi çok etkiledi.” 


Bağcılar Belediyesi ile Skrapar Belediyesi arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarının altını çizen Spahiu, Başkan Çağırıcı’yı Arnavutluk’a davet etti. Konuk heyet daha sonra Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. 


    



Geri Dön