19 / 04 / 2024

Arsa dolandırıcılarına dikkat!

Arsa dolandırıcılarına dikkat!

TOKİ tarafından inşa edilen Kapaklı-İkitelli OSB, dolandırıcıların radarına girdi. Dolandırıcılar, arazisi devlet teşvikiyle verilen OSB’den arazi almak isteyen işadamlarına hayali arsa satıyor.



Nitelikli dolandırıcıların radarına endüstriyel dönüşüm hamlesi ve Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) girdi. Çeteler, yeni teşvikleri de dolandırıcılıklarına alet ediyor. Dolandırıcılar, tıpkı Sülün Osman gibi devlete ait taşınmazları sattı.


Tekirdağ-Kapaklı'da 54 bin sanayi parseli kapasiteli yeni bir OSB inşa ediliyor. Dünyanın en büyük OSB'leri arasına girecek olan Kapaklı Karma OSB'ye taşınacak firmalara devlet uygun fiyata arsa verip, fabrikasını da Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptırıyor. Dolandırıcılar da burada devreye giriyor. Binlerce firmanın İkitelli'den Kapaklı'ya tahliyesini fırsat bilen uyanıklar, işadamlarına ücretsiz arazileri 20 bin TL'lik bedelle "Şimdiden yerinizi ayırın" diyerek satmaya başladı. Hayali satış gerçekleştiren dolandırıcıların sanayicileri mağdur ettiği ortaya çıktı. Çetelere para kaptıran sanayiciler savcılığa başvurdu.


Arsa dolandırıcılarına dikkat!


İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İşadamları Derneği Başkanı Cemal Çoban, "KOBİ'leri uyarıyoruz. Böyle bedeller söz konusu değil. Kimseye paranızı kaptırmayın" dedi. Bu konudaki şikâyetleri takip ederek savcılığa bildirdiklerini ifade eden Çoban, şu uyarılarda bulundu: "Dünyanın en büyük OSB'lerinden biri kuruluyor. Cazip koşulları nedeniyle yer almak isteyen çok sayıda işadamı var. Biz bakanlıktan ön talep toplama yetkisi aldık. Ancak burada hiçbir ödeme gerekmiyor. Ödemelerin tamamı TOKİ'ye yapılacak. Sizden para talep edenleri savcılığa bildirin" açıklamasında bulundu.


'Kapaklı-İkitelli 2 Organize Sanayi Bölgesi' adı verilecek olan OSB, Kapaklı-Saray arasında bulunacak. OSB'de 54 bin fabrikanın üretim yapması planlanıyor.




Sabah


Geri Dön