29 / 03 / 2024

Arsa kredisi şartları 2014!

Arsa kredisi şartları 2014!

Taşınmaz sahibi olmak isteyen kimselere bankalar, uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredi paketleri arsa kredileri de bulunuyor. Peki arsa kredisi şartları 2014 nelerdir?



Arsa kredisi şartları 2014!

Taşınmaz sahibi olmak isteyen kimselere bankalar, uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredi paketleri kapsamında konut kredilerinin yanı sıra, arsa kredileri de bulunuyor.


Arsa kredisi nasıl alınır? Arsa kredisi şartları 2014 nelerdir?

Arsa kredisi şartları, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Örneğin kimi bankalar arsanın imarlı olmasını kesin isterken, kimi bankalar ise imarı olmayan arsalar için bir başka gayrimenkulü teminat göstererek arsa kredisi verebiliyor.


Arsa kredisi vadesi ve arsa kredi bedeli de aynı şekilde bankalarda farklılık gösteriyor.


Arsa kredi miktarı, arsa değerinin yüzde 50'sine; bazı bankalarda sie 60'ına kadar çıkabiliyor. Arsa kredisi vadeleri ise kimi bankalarda 36 aya kadarken; bazı bankalarda ise, 120 aya kadar çıkabiliyor. 


Arsa kredisi veren bazı bankalar ve kredi koşulları şu şekilde sıralanıyor: (Aşağıda belirtilen koşullar banka tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle, güncel bilgiler için banka ile iletişime geçilmesi faydalı olacaktır.)


-Ziraat Bankası

36 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

Satın alacağınız arsanın ekspertiz değerinin en fazla %50'si kadar kredi kullanabilirsiniz

Alınacak olan arsa belediye sınırları içerisinde ve imarlı olmalıdır.

Krediye konu arsa üzerine ipotek tesis edilerek kullandırılır ve ayrıca bir kefil alınır.

Şubece gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir.

Kredi vadesi boyunca hayat sigortası yapılmaktadır.


-İş Bankası

Satın alacağınız arsanın “acil satış değeri” nin azami %50’sine kadar, Arsa Kredisine başvurmak ve daha ayrıntılı bilgi edinmek için banka ile iletişime geçebilirsiniz.


-Şekerbank

Gerçek kişilerin, ticari nitelikte olmayan “arsa” alımlarının finansmanına yönelik olarak kullandırılır.

TL olarak kullandırılır.

Maksimum vade 120 aydır.

Teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabilir, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabilir.

Teminata alınan gayrimenkulün ekspertiz değerinin, % 45’ine kadar kredi kullandırılır.


-Teb Bankası

Arsa alımı için sahip olduğunuz evi teminat göstererek, evin ekspertiz değerinin %60’ına kadar Arsa Kredisi kullanabilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz kredinizin faizi, piyasadaki faiz oranı değişikliklerinden etkilenmez ve kredi vadesi boyunca sabit kalır. Arsa Kredisi 60 aya varan uzun vade avantajları ile kullanabiliyor.


-Albaraka

Şubelerin bulunduğu belediye sınırları içerisinde yer alan imarlı arsa alımlarınızın finansmanına yönelik olarak ve 60 aya kadar vade seçenekleri ile kullandırılan taksitli finansmanlardır.

Arsa finansmanı yalnızca 'imarlı' arsaların alımına dönük olup imarsız arsalar, tarla, arazi vs alımları finanse edilmemektedir.

Arsa kredisi TL olarak kullandırılabilir.

Arsa kredilerinde azami vade 60 aydır.


Arsa kredisi veren bankalar 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön