19 / 04 / 2024

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tapuda devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2017 örneği..



İster yatırım amaçlı olsun, ister üzerinde bina inşa etmek için olsun arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Arsa tapu devir işlemi için satıcı ile anlaşma sağlanmadan önce bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Gösterilen arsa ile tapuda belirtilen arsanın aynı yer olup olmadığının teyit edilmesi, sınırlarının belirtilmiş olması ileride sorun yaşamamak adına faydalı oluyor.


Arsa teyit işleminden sonra tapu dairesinden randevu alınıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesinden sonra tapuda devir işlemi gerçekleşiyor.


Devir işleminin tamamlanabilmesi için arsa tapu masraflarının da karşılanması gerekiyor. Peki, arsa tapu masrafı nasıl hesaplanır?


Arsa tapu masrafı hesaplama 2017

Arsa satışı için hem alıcıdan hem de satıcı tarafından ayrı ayrı harç ödenmesi gerekiyor. Arsa tapu harcı oranı 2017 yılı için binde 20 olarak tahsil ediliyor. 


Örneğin satışı yapılacak arsanın değeri 50 bin TL ise; alıcı bin TL satıcı bin TL olmak üzere toplamda 2 bin TL harç ödemesi yapılıyor.


Arsa satışı için gereken belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön