25 / 04 / 2024

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..



ARSA FİYATLARI EN ÇOK HANGİ İLLERDE ARTTI? 

Gayrimenkul değer tespiti yapan Endeksa tarafından açıklanan rakamlara göre; konut imarlı arsalarda en çok fiyat yükselişi Antalya'da kaydedildi. Antalya'da arsaların fiyatları senelik bazda yüzde 131 yükseldi ve metrekare fiyatı 1.923 liraya yükseldi. İzmir ise fiyatlar yüzde 103 artarak 2.228 lira oldu. 

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Muğla yüzde 98’lik artış ve bin 847 TL’lik metrekare fiyatıyla en fazla yükselişin gerçekleştiği 3. kent olarak kaydedildi. Megakent İstanbul'dfa ise arsa fiyatları yüzde 76 arttı ve fiyatlar 2 bin 844 TL'ye yükseldi. 

TARLA-BAĞ-BAHÇE FİYATLARINDA HANGİ İLLER ZİRVEDE? 

Tarla, bağ ve bahçe gibi arazilerin fiyatları değerlendirildiğinde yüzde 120 yükselişle en fazla fiyat artışının Antalya'da gerçekleştiğini vurgulayan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Antalya’yı, yüzde 83’lük yükselişle, megakent İstanbul, yüzde 62'lik yükselişle İzmir ve yüzde 55'lik yükselişle Denizli'nin ilgi gördüğünün altını çizdi. 

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konuyla ilgili “Arsa ve tarlada aylık bazda bu fiyatlar değişmeye başladı. 2 yıl önce genelde bu değişim süreleri 6 ay ile 1 yıl olurdu. Ancak son 2 yılda bundan bahsetmek mümkün değil” açıklamasında bulundu ve 2021'in ilk 6 ayında 576, bin 979 adet arsa ve arazi satılırken, ikinci yarıda bu oranın 625 olduğunu ve sene boyunca yapılan satış rakamının 1 milyon 262 bin 848 olduğuna dikkat çekti.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, arsa satışlarıyla ilgili açıklamasında alımlarda yüksek gelirlilerin ön plana çıktığını, 2021 yılı ortası ile 2022 Mayıs ayı arasındaki alımların yatırım amaçlı olduğunu, beyaz yakalıların düşük fiyatlı küçük arazileri tercih ettiğini aktardı. 

İstanbul'a 45 dakika mesafede yüzde 5 peşinatla sıfır ev sahibi olma fırsatı! Son dakika gelişmesi

Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi geldi! Hem faiz desteği hem kira yardımı verilecek!

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 


Geri Dön