25 / 04 / 2024

Artemis Arıtım Green Office diploması aldı!

Artemis Arıtım Green Office diploması aldı!

Artemis Arıtım, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yürüttüğü ‘Green Office Programı’nı tamamlayarak ‘Green Office’ diplomasını almaya hak kazandı. Alanında söz konusu diplomayı alan ilk şirket oldu...




Artemis Arıtım, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yürüttüğü ‘Green Office Programı’nı tamamlayarak ‘Green Office’ diplomasını almaya hak kazandı. Alanında söz konusu diplomayı alan ilk şirket olduklarını söyleyen Artemis Arıtım Genel Müdürü Emel Aliipek, diploma ile birlikte tasarruf hedefl erinde de en az üç kat avantaj sağladıklarını anlattı. Aliipek, “Şirketimizin bir yıl sonunda belirlediği tasarruf hedefimiz yüzde 10 iken 6 ay gibi kısa bir sürede kağıt tüketimimizde yüzde 45, su tüketimizde yüzde 42, doğalgaz tüketimimizde yüzde 37 ve elektrik tüketimimizde yüzde 33 tasarruf yaptık” dedi. 


Aliipek, enerji ve su tasarrufunu göz önüne aldıklarında da şirket ve ülke ekonomisine tüm çalışanların bireysel katkıda bulunmasıyla çok büyük bir katkıda bulunmuş olduklarının altını çizerek bu şekilde doğal kaynakların daha efektif kullanılmasını da söz konusu olacağını belirtti. 


Artemis Arıtım, önümüzdeki yıl için de yeni hedefler belirlemiş. Firma WWW Türkiye ile birlikte hedefl erimize daha çabuk ulaşmak, doğal kaynaklar üzerindeki baskılarını en aza indirmek için çalışmaları devam ettirecek. 


Endüstriyel ve evsel arıtma çalışmaları başta olmak üzere sanayicilerin çevre konularındaki ihtiyaçlarını sürdürülebilir çözümler sağlayan Artemis Arıtım, yurtiçi ve yurtdışı projelerde şirketlere çözümler sağlıyor. 


Sektöründe Green Office olan ilk şirket 


Artemis Arıtım Genel Müdürü Emel Aliipek, çevre danışmanlığı ve arıtım hizmetleri sunan bir firma olarak ülkemizdeki doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak ve doğaya olan sorumlululuklarının bilinci ile hareket etsürdürülebilirtiklerini dile getirdi. Aliipek, firmalarının Green Office yolculuklarını şu sözler ile aktardı: “Doğal kaynaklar üzerindeki baskımızı, Ekeolojik ayak izimizi azaltmak amacıyla Green Office programına başvuru yapmaya bu yılın başında karar verdik. Ofislerde uygulanan bir tasarruf ve iyileştirme programı olan Green Office zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofisimizde hem tüketimimizi azaltıp kurumumuzun doğa üzerindeki baskısını hafifl etmekte hem de tasarruf etmemize yardımcı olmaktadır.Green Office programına dahil olabilmemiz için bazı tasarruf kriterleri belirlememiz ve bu hedeflere belirlediğimiz süre içersinde ulaşmamız gerekmekteydi. Biz bir yıl içersinde ulaşmayı hedefl ediğimiz tasarruf yüzdelerine,bilinçli ve çevreye karşı duyarlı davranışlarımız sonucunda 6 ay gibi kısa bir zamanda ulaştık ve sektörümüzdeki Green Office diploması alan ilk çevre firması olduk.”


Çevre dostu ürünler yaygınlaştı


15 çevre mühendisinin çalıştığı Artemis Arıtım’da süreç oldukça heyecanlı ilerlemiş. Bu süre zarfında ofiste birçok çalışma gerçekleştirildiğini dile getiren Emel Aliipek, çevre dostu ürünler kullandıklarını, yeni yerleşim alanı oluşturduklarını, led lambalara geçiş, yaptıklarını açık renk mobilya ve boyaya geçtiklerini, anahtarlı priz kullanımına geçtiklerini, lavabolarda su tüketimini azalttıklarını, atıkların geri dönüşümünü sağladıklarını belirtti. Aliipek, “Artemis Arıtım gibi çevre sektöründe hizmet veren firmalar başta olmak üzere gelecekte varlığını sürdürmek isteyen tüm şirketlerin çevre bilinci ile haraket ederek bu tür çalışmalara daha fazla destek vermesi gerekmektedir. Green Office diplomasına sahip olan firma sayısının gelecekte daha da artacağını umut ediyoruz. Biz Green Office diplomasını alarak alanımızda öncülük yaptık bizden sonra da diğer çevre firmalarının bu sertifikayı alarak sektörümüzde çevre bilincinin daha da arttırılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.



Dünya


Geri Dön