20 / 04 / 2024

Artık kimse ev alırken dolandırılmayacak!

Artık kimse ev alırken dolandırılmayacak!

Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.



Taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmelerin, alıcı ve satıcıların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışında teşkilatında bulunduğu durumlarda da yapılmasına imkan sağlayan düzenleme 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girdi. 

15 Eylül'de tüm tapularda başlıyor

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek. Bu zamana kadar 352 işlemin yapıldığı uygula ile kayıt dışılığın önüne geçilecek. 

Yetki belgesi şartlı dönem

Emlakçılara yetki belgesi şartlı dönem 1 Eylül'de başladı. Düzenleme, ev gösterme gibi hizmetlere de standartlar koydu. Artık ev bakan herkes 'taşınmaz gösterme belgesi' imzalayacak. Emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklanmıştu. Bu süre sona erdi. Artık yetki belgesi olmayanlar emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak.

Ev almak artık daha güvenli

Yeni düzenlemelerle birlikte kayıtıdışılığın önlenmesi, konut almayı düşünen vatandaşların mağdur olmaması amaçlanıyor. Düzenlemelerle beraber ev almak daha karlı ve güvenli hale getirildi. 

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Ev göstermede yeni dönem başladı!

 

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

 


Geri Dön