19 / 05 / 2024

Artık sahipsiz değiller! 30,5 Milyon kaydedildi

Artık sahipsiz değiller! 30,5 Milyon kaydedildi

Elektronik Reçete Sistemi (E-Reçete) idare 5 yılda değişik cinslerden 182,4 milyon hayvan için 10,7 milyon e-reçete yapıldı, reçete edilen ilaç sayısı 226 milyonu aştı.



Hayvan hastalıklarıyla çaba, ilaç tüketimi kontrolü ve özellikle sokak hayvanlarının aşı ve tedavi süreçlerinin önündeki manileri kaldıran Elektronik Reçete Sistemi  (E-Reçete) kapsamında 5 yılda farklı türlerden 182,4 milyon hayvan için 10,7 milyon e-reçete düzenlendi, reçete edilen ilaç sayısı 226 milyonu aştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalıklarıyla çaba için kullanılan ilaçların izlenebilirliğini oluşturmak, hayvansal yiyeceklerdeki kalıntıyı önlemek ve ilaç tüketimini denetim altına almak sebebiyle 1 Ocak 2018'de veteriner hekimlerin reçetelerini elektronik ortamda düzenleyebildikleri E-Reçete Sistemi'ne geçildi.

Hayvan sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla veteriner ilaçlarının ve bu ilaçların üretimi için gerekli ham maddelerin pazarlanması, üretimi ile toptan ve perakende satış noktalarına dağıtımının takibini sağlamak için de 1 Mart 2018'de Veteriner İlaç Takip Sistemi (İTS) uygulamaya alındı.Birbiriyle bağlantılı çalışan iki uygulama, ücret alınmadan  veteriner hekimler ve eczacıların hizmetine sunuldu.

Artık sahipsiz değiller! 30,5 Milyon kaydedildi

Aşı Takip Sistemi'ne 30,5 Milyon Hayvan Kaydedildi

E-Reçete Sistemi'ne günümüze kadar 27 bin 500 kullanıcı üye oldu. İTS'ye ise 20 bin 455 kullanıcı ve 25 binden fazla eczacı kaydedildi. Bugüne kadar değişik türlerden  182,4 milyon hayvan için 10,7 milyon kere e-reçete yapıldı, reçete edilen ilaç sayısı 226 milyonu aştı.

Söz konusu sistemler aracılığı ile tedavide kullanılan her bir ilacın hangi hayvana, ne zaman ve ne şekilde verileceği izlenebilir hale geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön