26 / 04 / 2024

Artvin'in içme suyu sorunu çözülecek!

Artvin'in içme suyu sorunu çözülecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artvin İçme Suyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküp temiz suyu Artvinlilerin hizmetine sunacağız" ifadesini kullandı.



Bakanlıktan yapılan açıklamada Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Artvin İçme Suyu Projesi hazırlandığını bildirdi.


DSİ tarafından geliştirilen ve 53 bin kişiye yetecek kapasiteye sahip Artvin İçme Suyu Projesi ile Artvin merkezinin içme suyu probleminin çözüleceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Artvin İçme Suyu Projesi yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküp temiz suyu Artvinlilerin hizmetine sunacağız" ifadesini kullandı.


Projenin Artvin için çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, şunları kaydetti:


"Projenin ilk ve en önemli etabı olan regülatör, su alma yapısı ve isale hattı projesine ait yapım ihalesi 16 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Çalışmaların hızla devam ettiği projede 2017 yılı sonuna kadar Hatila Deresi'nden Artvin il merkezine içme suyu teminine başlanacak. Artvin İçme Suyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküplük (255 lt/sn) temiz su Artvinlilerin hizmetine sunulacak. Hatila Deresi'nden alınacak su yaklaşık 33 kilometrelik isale hattı ile Artvin il merkezinin hemen yukarısında bulunan Katrevan mevkisindeki arıtma tesisine getirilecek. Su kalitesi yönünden çok iyi parametrelere sahip bu içme suyu kaynağı ile diğer hiçbir kaynağa ihtiyaç kalmaksızın ve Artvin'in gelecekteki nüfusunu da dikkate alarak en az 50 yıllık periyotta Artvin il merkezindeki vatandaşlarımıza memba kalitesinde su sağlayacağız."


AA


Geri Dön