23 / 04 / 2024

Arzu Alkız'dan ev alırken işlerinizi kolaylaştıracak tüyolar!

Arzu Alkız'dan ev alırken işlerinizi kolaylaştıracak tüyolar!

Söz konusu gayrimenkul olduğunda çok düşünüp, doğru adım atmak gerekir. Plan Proje Danışmanlık kurucularından olan Arzu Alkız, bu süreçte işinizi kolaylaştıracak önemli tüyoları sizinle paylaşıyor...



Söz konusu gayrimenkul olduğunda çok düşünüp, doğru adım atmak gerekir. Plan Proje Danışmanlık kurucularından olan Arzu Alkız, bu süreçte işinizi kolaylaştıracak önemli tüyoları sizinle paylaşıyor. Bu tüyoları okumadan ev almamanızı tavsiye ediyoruz.



Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve alanında profesyonel eğitim alan ekibiyle gayrimenkul sektörüne kazançlı çözümler sunan Plan Proje Danışmanlık; karar ve alım aşamasında işinizi kolaylaştırıyor. Ev alma ve taşınma gibi işlemlerin yoğun olarak yapıldığı bahar aylarının yaklaştığı bugünlerde karar vermeden önce mutlaka Plan Proje’ye danışın.




Doğru Ev İçin Doğru Karar Verin!


Gayrimenkul sektöründeki kafanızı karıştıracak soru  sorunlar Arzu Alkız ve Yılmaz Aydoğan’ın yönetimdeki uzman ekip sayesinde kökünden çözüm buluyor. Doğru ev ve doğru yaşam için doğru adresin adı olan Plan Proje Danışmanlık, ev alma sürecinde işinize yarayacak ipuçları sunuyor. 


Uzman kadrosuyla kusursuz hizmet veren Arzu Alkız karar verme sürecinde doğru sorular sorarak ilerlemek gerektiğinin altını çiziyor. ‘‘Bulduğunuz evin doğru ev olduğuna emin misiniz?’’ Doğru ev ise sunulan fiyat ev için uygun fiyat mı?’’ ‘‘Doğru evi, doğru fiyata almak için neler yapabilirsiniz?’’ sorulara yanıt bulmanız gerekiyor. Tüm bu sorular ve daha fazlası Plan Proje Danışmanlık sayesinde cevap buluyor. 


Doğru karar sürecinin yolu da ayrıntıları büyük bir özenle göz önünde bulundurmaktan geçiyor. Ev alma sürecinin önemli etkenlerinden biri olan ödeme planının iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Alkız, ev alacakların ödeme sınırlarını zorlayacak bir yükümlülüğün altına girmemeleri konusunda uyarıyor. 


Doğru Ev, Doğru Fiyat İkilemi


Aradığınız özelliklerinin tamamını bir evde buldunuz sonunda. İstediğiniz tüm özelliklerin o evde olması, o evin doğru ev olduğu anlamına gelmez. Seçtiğiniz evin doğru ev olabilmesi için doğru fiyata alınması gerekiyor. 


Arzu Alkız konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Şerefiye denilen, dairenin kat yüksekliği, yönü, güneş alması,gürültü, yola - merkeze uzaklığı, manzara gibi noktaları gibi ayrıntıları dikkatle gözden geçirin.’’




Detayları Göz Ardı Etmeyin!


Göz ardı edilen detayların ilerleyen zamanlarda büyük sorunlar yaratmasıyla ilgili olarak Alkış dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı: 


‘‘Sözleşmenizde de detaycı olun. Mutlaka bir avukata gösterin. Firma seçimi konusunda da aynı hassasiyetle yaklaşarak derinlemesine araştırma yapın. Projenin ruhsatı konusunda da belediyeye başvurabilirsiniz. 


Mutlaka ve mutlaka bölgedeki benzer projelerle karşılaştırma yapın. Konut projelerinizi araştırdınız ve beğendiklerinizi listenediniz diyelim. Kendinize şu soruları sormakla başlayın:


1.Şu anda gelirim bu evi almaya yeterli mi?


2. Gelirime destek gerekir mi?(Aile, mortage vb.)


3. Ne kadar peşinat verebilirm?(Evin fiyatının 3’te bi-

rinden az olmamalı)


4.Tüm maliyetleri hesapladınız mı?(Vergileri, ekstra 


maliyetleri mutlaka sorun) 


Evinizi projeden satın alın. Zira lansman döneminde ev alanlar en çok kazananlardır, bu dönemden sonra fiyatlar sürekli artar. İyi araştırmak, doğru projeyi seçmek işin püf noktası.’’



ARTIBİR 


Geri Dön