28 / 03 / 2024

Asansör İstanbul 2013 Fuarı, 4 Nisan'da başlıyor!

Asansör İstanbul 2013 Fuarı, 4 Nisan'da başlıyor!

İnşaat Sektörü için stratejik öneme sahip asansörleri konu alan fuar, 4-7 Nisan’da 13. Kez düzenleniyor…



Uluslararası asansör sektörünü 2 yılda bir İstanbul’da buluşturan, bölgesinin en büyük fuarı 13. kez kapılarını açıyor. İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği) desteğiyle 4 - 7 Nisan 2013 tarihlerinde 6 salonda birden gerçekleştirilecek olan Asansör İstanbul’da bu yıl 37 ülkeden 390 firma ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Türkiye’nin yanı sıra Çin, İtalya, Almanya, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İspanya, İsviçre, Lübnan, Tayvan ve Amerika gibi dünyanın farklı noktalarından gelecek katılımcı firmalara ev sahipliği yapacak fuara, dört gün boyunca toplam 27 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  Yalnızca asansör komponent üreticileri ile montaj, taahhüt ve bakım firmalarının değil; inşaat sektöründeki büyük yatırımcılar ve mimarların da ilgi odağında olan Asansör İstanbul Fuarı, yükselerek büyüyen yapı sektörü için uluslararası ölçekte önemli bir organizasyon olarak görülüyor.


Dünyada her gün milyonlarca insanın kullandığı dikey ulaşım aracı asansörlere ilişkin en yeni ürün, teknoloji ve uygulamaların sergilendiği Asansör İstanbul Uluslararası Fuarı’na 4 Nisan’da kapılarını açıyor. Katılımcılarına, sektörün gelişen teknolojilerini yakından takip edebilmenin yanı sıra yeni işbirliği ve yatırım fırsatları sunan fuarı ziyaret edenler, bu alanda dünyanın en büyük firmaları ile bir araya gelerek, asansördeki yenilikleri yerinde görüp, sektörün gelişimi ve değişimine yönelik bilgi sahibi olacak.


İnşaat sektöründen büyük yatırımcılar Asansör İstanbul Fuarını ziyarete hazırlanıyor!


Yalnızca asansör komponent üreticileri ile montaj, taahhüt ve bakım firmalarının değil; inşaat sektöründeki büyük yatırımcılar ve mimarların da ilgi odağında olan Asansör İstanbul Fuarı, yükselerek büyüyen yapı sektörü için uluslararası ölçekte önemli bir organizasyon olarak görülüyor. Bir yandan artarak devam eden AVM inşaatları, diğer taraftan kentsel dönüşüm projelerinin beraberinde getirdiği “yüksek binalı” yeni yapılaşma, yürüyen merpenlerin ve asansörlerin stratejik önemini daha da artırıyor. Dolayısıyla, İnşaat sektöründeki büyük yatırımcılar; daha güvenli ve daha konforlu binalar inşa etmek için ihtiyaç duyacakları asansörlerin özelliklerine karar vermek ve üreticilerle birebir görüşmek üzere Asansör İstanbul fuarını ziyaret etmeye hazırlanıyor.


Fuarın Konferans Programı, katılanlara bilginin anahtarını sunuyor…


Gelenekselleşen ve Asansör İstanbul’u ticari bir fuarın yanı sıra aynı zamanda sektör zirvesi haline getiren konferanslarda, asansör alanında önemli kişi ve kuruluşların sunumları olacak. Program kapsamında VDMA’dan Ebru Gemici “Asansör ve Yürüyen Merpenlerde Endüstriyel İstatistikler”i paylaşırken, AYSAD İletişim Komitesi Başkanı Selçuk Dikmen’in moderatörlüğünde; Jean Luc Detavernier ve Luc Rivet “Avrupa’da SNEL Uygulamaları”nı değerlendirecek. Yine program kapsamında “Almanya’da EN 81 + A3 Uygulamaları” ise Wittur’dan Wolfgang Adldinger tarafından anlatılacak. AYSAD Başkanı Sefa Targıt moderatörlüğünde ise sektörün güncel konusu olan “Asansör Yıllık Kontrolleri” konusunda tüm paydaşların görüşleri sunulacak. Oturuma; T.C.Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’nden Zühtü Bakır, TMMOB MMO’dan Halim Akışı, TSE’den İlknur Kılıç, Szutest’den Mehmet Işıklar, AYSAD’dan Aziz Bilge ve Fuat Durdağ katılacak.


Bozkurt: “Ziyaretçilerimizin bu fuara en az 3 günlerini ayırmalarını öneriyoruz”


“Yaşanan tüm gelişmeler, asansör sektörünün önümüzdeki yıllar boyunca hem içerde hem de ihracat pazarlarında büyümeye devam edeceğini gösteriyor” diyen Asansör İstanbul Fuarı Proje Müdürü Seda Bozkurt, fuar ziyaretçilerine 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenen organizasyonda tüm katılımcılar ile tanışabilmek ve fuardan maksimum verim alabilmek için en az 3 günlerini buraya ayırmalarını öneriyor. 


13.Uluslararası Asansör Fuarı’nın açılış seremonisi 4 Nisan saat 11:00’de TÜYAP Beylikdüzü Fuar Alanı’ndaki 4, 5 ve 6 numaralı salonların fuayesinde gerçekleştirilecek. Açılışa; T.C.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, AYSAD Yönetim Kurulu, birçok sektörel dernek ve birliklerin temsilcileri, Asansör İstanbul 2013 fuar katılımcısı firmaların yöneticileri, yurtiçi ve yurtdışı basın temsilcileri ile bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilen Genel Kurul için İstanbul’da bulunan ELA (European Lift Association) delegelerinin katılımı bekleniyor. 


Geri Dön