23 / 04 / 2024

Asansörlere 600 liraya hayat kurtaran paraşüt!

Asansörlere 600 liraya hayat kurtaran paraşüt!

İstanbul ' daki inşaat kazası sonrası güvenliği yeniden gündeme gelen asansörlerde aslında hayat kurtaran bir sistem var; paraşüt. Ancak asansörleri yüzde 30 ' unda yok...



İstanbul'daki inşaat kazası sonrası güvenliği yeniden gündeme gelen asansörlerde aslında hayat kurtaran bir sistem var; paraşüt. Ancak asansörlerin %30'unda yok.


Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve ölümle sonuçlanan asansör kazası dikkatleri bir kez daha asansör güvenliğine çekti. Dün başlayan Avrasya Asansör, Yürüyen Merpen Sanayi ve Teknolojileri Fuarı’nda da güvenlik sistemleri ön plandaydı. Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Levent Akdemir, asansörlerde mutlaka paraşüt sisteminin kullanılması gerektiğine söyledi. Maliyetinin 600-700 lira arası olduğunu belirten Atik, "Asansör düşmeye başladığında ya da raydan çıktığında paraşüt sistemi devreye girer ve rayı kitleyerek asansörün düşmesini engeller” dedi. 


'KIRMIZI ETİKET'E DİKKAT EDİN!


Ancak Atik'e göre, paraşüt sitemi Türkiye’deki asansörlerin yüzde 30’unda kullanılmıyor. Vatandaşları uyaran Atik, “Kırmızı etiket varsa o asansör tehlikelidir. Asansörde ayna olmalı, kendinizi görmeden karşıdan adım atmayın” ifadesini kullandı.


SANAL GÜVENLİK


3 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu ‘sanal güvenlik’ sistemini icat ettiklerini belirten OMEGA mühendisliğin Genel Müdürü Erkan Erbek de, “Bu sisteme daha önceden katları tanımlıyorsunuz ve asansör bozulduğunda sistem daha önceden tanımlanan katı hatırlayarak asansörü durduruyor. Böylece asansör düşmüyor” dedi. 


Akşam 



Geri Dön