28 / 03 / 2024

Asansörlere sıkı denetim geldi!

Asansörlere sıkı denetim geldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, gerekli şartları taşımayan asansörler nedeniyle toplam 1 milyon 696 bin lira idari para cezası uygulandı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın asansör denetimleri 2014 yılında artarak devam etti. Gerçekleştirilen denetimlerde ülke genelinde 448 asansör montaj ve bakım firması incelendi.


Denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuzluklar nedeni ile toplam 1 milyon 696 bin 351 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.


2015 yılını belgesiz montajcı ve bakımcılarla mücadele yılı olarak ilan eden Bakanlık, bu yıl içerisinde ülke genelinde faaliyet gösteren tüm asansör montaj ve bakım firmalarını denetlemeyi amaçlıyor.


Tüm asansörlere kimlik numarası verilmesi ve yapılan periyodik kontrol faaliyetlerinin online olarak takibini mümkün kılan uygulama yakında hayata geçiyor. Hazırlanan veri tabanı çalışmasında son aşamaya gelindi.


Bu veri tabanı ile A tipi muayene kuruluşları tarafından asansörlerde yapılan periyodik kontroller ve bu kontrollerin sonuçları anlık olarak Bakanlık merkezinden denetlenebilecek. Bakanlık bu sistem ile asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılıp yapılmadığını izleyeceği gibi, bu kontrolleri yapan firmaları da yakın takip altında tutmuş olacak.


TOKİ Haber


Geri Dön