25 / 04 / 2024

Asgari ücret artacak mı? İşverenden açıklama geldi

Asgari ücret artacak mı? İşverenden açıklama geldi

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam iddialarının ardından işverenler de asgari ücretin yetersiz olduğunu savundu.



Asgari ücret, enflasyon karşısında hızlı bir şekilde erimeye devam ederken, vatandaşların gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılması beklenen ara zamda.

Konuyla ilgili konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, asgari ücretin enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekerek zam gelmesi gerektiğini söyledi.

Çalışanları sanki kendi aileleri veya evlatlarıymış gibi düşünmek gerektiğini savunan Keçiçi, enflasyonun ciddi şekilde arttığına vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

‘"Asgari ücret zammının ardından devam eden yüksek enflasyon alınan zamları eritti. Altıncı aya gelindiğinde enflasyon nedeniyle fiyatlar yüzde 30, yüzde 40 zamlandı. Aldığı ücret, işçimizi bir noktada sıkıntıya düşürdü. İkinci dönemde artan fiyatlar değerlendirildiğinde, ücretlerde iyileştirme yapılması gerektiği görülüyor. Büyük olasılıkla enflasyon farkı işçiye ikinci dönem için verilecektir. Geçen sene asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi alınmadı. İşçinin eline geçen ücret arttı. Bugün 6 bin liranın üzerine çıkarılacak asgari ücrettin aynı vergilerden muaf tutulması gerekiyor” 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön