29 / 03 / 2024

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam 2022'nin 3. ayı biter bitmez yeni zam tartışmalarını beraberinde getirdi. 4 bin 250 liralık asgari ücret, çalışan işçinin ev kirası ve mutfak masrafını karşılamakta yetersiz kaldı. Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili iki farklı açıklama geldi.



Asgari ücrete 2022'de ikinci zam gündemde ancak AK Parti kulislerinde yaşanan kafa karışıklığı devam ediyor. Daha bir hafta önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Asgari ücrete yılbaşında kayda değer bir artış yaptık. Asgari ücrete zam konusu yıl sonunda yeniden değerlendirelecek bir mesele" diyerek tartışmalara kendi açısından nokta koydu. AK Parti'de ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ve bazı bakan ve mileltvekilleri yaklaşan seçimin de etkisiyle Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş bir şekilde "asgari ücret konusu yenide değerlendirilebilir" çıkışı yaparak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in en üst perdeden yaptığı asgari ücret açıklamasını boşa düşürdü. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön