27 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam tarihini canlı yayında AK Parti milletvekili açıkladı

Asgari ücrete ikinci zam tarihini canlı yayında AK Parti milletvekili açıkladı

Asgari ücrete yapılacak zam tartışmaları AK Parti içinde de gündemin birinci sırasında yer alıyor. Asgari ücrete 2022 yılında yapılacak ikinci zammın tarihi belli oldu. Türkiye'nin beklediği haber canlı yayında AK Partili vekil tarafından kamuoyuna duyuruldu.



Asgari ücrete 2022 yılında ikinci zam ne zaman yapılacak sorusu son günlerin en çok gündeme gelen konusuydu. 'Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziran ayında tekrar bir araya gelmeli ve yeni bir değerlendirme yapılarak, şayet verilen zammın üzerinde bir enflasyon varsa bu enflasyon farkı, memurlar ve emekliler de olduğu gibi asgari ücretle çalışan işçilerimize de yansıtılmalı' görüşü kamuoyunda dillendiriliyor.

Ekonomistler, 'Bütün dünyada emtia fiyatları arttı ama Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının neredeyse dörtte biri KDV ve ÖTV. Akaryakıtta KDV ve ÖTV kaldırılmalı ve vatandaş rahatlatılmalı. Akaryakıta yapılan artış pek çok üründe artışa neden oluyor' diyerek asgari ücretin yılın ikinci yarısında zam görmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön