26 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam 2022'nin 3. ayı biter bitmez yeni zam tartışmalarını beraberinde getirdi. 4 bin 250 liralık asgari ücret, çalışan işçinin ev kirası ve mutfak masrafını karşılamakta yetersiz kaldı. Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili iki farklı açıklama geldi.



ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM TEMMUZ'DA MI YAPILACAK?

Asgari ücret ikinci zam tartışmaları Mart'ın son gününde iyice hız kazandı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “3600 ek gösterge ile ilgili kanun düzenlemede ele aldık. Öğretmenlerimize uygulanacağını hükme bağladık. Bu yılda 3600 ek gösterge çıkacağını belirtmek isterim. 3600 ek göstergeyi Temmuz’a kadar çıkaracağız. Yılın ikinci yarısında 1 Temmuz’da maaş artışı söz konusu olacak. Asgari ücretlilerin durumu da ele alınacak kamuoyu ile paylaşılacak” sözleriyle Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in kapağını kapatıp rafa kaldırdığı "asgari ücret" dosyasının kapağını yeniden açarak işçilere Temmuz ayını bekleyin mesajı verdi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre hükümet Temmuz ayında enflasyonun seyrine göre, yüzde 25 ek zam yapmayı düşünüyor. Bu da 4 bin 250 x 25 / 100 = bin 62 lira demek. Dolayısıyla asgari ücrete Temmuz'da kaba hesap 1.000 lira zam gelmesi bekleniyor. Asgari ücrette yeni rakamın böylelikle 5 bin 250 lira seviyesne çıkması öngörülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön