26 / 04 / 2024

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları kapsamında başlatılan anket sonuçlarını açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında çalışanların, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini belirlemek üzere başlattığı araştırmanın sonuçlarını duyurdu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların bir araya gelerek oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 Türk Lirası oldu.

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

İşçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisinin sorulması üzerine, işçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL oldu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu. Asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin asgari ücretten beklentisi de ortalama
7 bin 630 TL olarak hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön