17 / 05 / 2024

Asgari ücret için bu kez patronlar teklif verdi! İşte masadaki son rakam!

Asgari ücret için bu kez patronlar teklif verdi! İşte masadaki son rakam!

İşçi ve işveren temsilcileri kritik toplantı öncesi beklentilerini açıkladı.



Yıllık enflasyonun % 85 olmasına dikkat çeken işverenlerin, asgari ücretin 8.000-8.500 liraya çıkmasına sıcak baktıklarını ifade ediliyor.

Sabah gazetesinin haberine göre maliyetlerin de arttığının altını çizen patronlar, asgari ücrette devlet teşviklerinin de olması gerektiğinin altını çiziyor.

DİSK: EN AZ 11-12 BİN TL OLMALI

Asgari ücret için bu kez patronlar teklif verdi! İşte masadaki son rakam!

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş Başkanı Seyit Aslan da, yüksek enflasyona dikkat çekerek, şunları anlattı:

"Bu enflasyonda en çok asgari ücretle geçinenler eziliyor. Enflasyon durmadığı sürece çalışanlara yapılan zamlar da eriyor. O nedenle enflasyonun durdurulması halinde işçiler 8.500-9.000 bandını kabul ediyor. Ancak DİSK olarak biz 24 bin TL yoksulluk sınırını baz alıyoruz.

Bir ailede iki kişinin çalıştığını düşündüğümüzde gelirinin en azından yoksulluk sınırına yakın olması gerektiğini dikkate alarak asgari ücretin en az 11-12 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz."

ERDEMOĞLU HOLDİNG: 10 BİN TL OLMALI


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön