20 / 05 / 2024

Asgari ücret Temmuz zammında şaşırtan rakam ortaya çıktı; Bu kadarını kimse beklemiyordu

Asgari ücret Temmuz zammında şaşırtan rakam ortaya çıktı; Bu kadarını kimse beklemiyordu

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı gelecek zam haberine çevrildi. Uzun bir süredir asgari ücrete yapılması planlanan Temmuz zammıyla çok iddialar gündemde yer alıyordu. İşte son rakam…



Türkiye'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu, her yıl olduğu gibi bu yıl da gündemde yerini koruyor. Temmuz ayıyla birlikte asgari ücrete yapılacak yeni zam, çalışanlar ve işverenler arasında merakla bekleniyor.

Asgari ücrete son  iki senede ciddi zamlar yapıldı.. Önce 4 bin TL seviyesini aşan asgari ücret, son olarak 8500 TL seviyesine yükseldi. Önümüzdeki Temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacak. 

Aslında asgari ücrete yılda bir kez zam yapılıyor. Fakat son dönemde hızla yükselen enflasyona vatandaşları ezdirmemek için asgari ücrete yılda iki kez zam yapılmaya başlandı. Yılbaşında yapılan asgari ücret zammının ardından ilk 6 aylık ekonomik veriler dikkate alınarak yeni bir hesaplama yapılıyor ve asgari ücrete temmuzda bir kez daha zam uygulanıyor. Bu şekilde ekonomide yaşanan dengesizliklerden vatandaşın en az miktarda etkilenmesi amaçlanıyor.


Temmuz ayının yaklaşması iş verenler ve çalışanların meraklarını arttırmış durumda. Zam oranı Temmuz öncesinde yani Haziran ayının son haftasında kesinleşecek. Peki asgari ücretle çalışanlara Temmuz ayında ne kadar zam verilecek? 


Geri Dön