26 / 04 / 2024

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ Mİ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği asgari ücret, başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği müddetçe yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Düzenlemede yer alan Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği sürece yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girecek.

Önceki düzenleme şöyleydi; komisyonca belirlenen ücretlerin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi izleyen ayın ilk gününden itibaren yürürlüğe girmesini içeriyordu. Yapılan bu değişiklikle, çalışanların yeni asgari ücret düzenlemesinden komisyonun belirlediği tarihten itibaren ya da Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte yürürlüğe girip yararlanmasına karar verildi.

Komisyonda enflasyonun altında bir rakamın kabul edilemeyeceğini dile getirdiklerini ifade eden Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, çalışanların insanca bir ücreti hak ettiklerini ve beklediklerini söyledi. TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre haziranda açlık sınırının 6 bin 391 lira olduğunu anımsatan Irgat, "Geldiğimiz nokta ile işverenler de teşvik taleplerini dile getirdiler. Daha önceki asgari ücret desteğinin verilmesini istediler. Sosyal güvenlik prim indiriminin 10 puan olması talep edildi.  İşçi priminin yarısının devlet tarafından karşılanmasını da istediler. Biz de bunların yapılması durumunda kamuya ne kadar yük olup olmayacağının araştırılmasını istedik. Geldiğimiz noktada bu istekler, konfederasyon başkanlarına ve bakanlığa iletilecek. Yarın bir toplantı daha olmasını bekliyoruz" dedi.

Irgat, "Komisyonda, net bir rakam üzerinde değerlendirme olmadı. İşveren de net bir rakam söylemedi. Biz enflasyon ve alım gücünün dikkate alınarak yeniden bir değerlendirme yapılmasını istedik" şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Asgari ücretli çalışanın kıdem tazminatı yükselecek mi?

1 Temmuz güncel sigara fiyatları! Sigaraya zam mı geldi? 1 Temmuz sigara fiyatları ne kadar?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 1 Temmuz Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön