26 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Temmuz ayında asgari ücrete yıllık ikinci zammın yapılması beklenirken, sendikaların asgari ücret talepleri ortaya çıktı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantı talep etti.

Temmuz ayında asgari ücrete gelecek olan ikinci zammın belirlenmesi beklenirken, birçok sendika asgari ücret için farklı farklı taleplerde bulunuyor.

TÜRK-İŞ NE TALEP ETTİ?

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunarak, “İşsizlik Fonu’ndan verilmesini istemiyorum. Benim paramı niye veriyorlar" şeklinde sorarak, "Fondan verilmesi sağ cepten alıp sol cebe koymak olur. Prim indirimi yapılacaksa hazineden karşılanmalıdır "deyip, "Asgari ücrete ara zammın maliyetini hazine ve işveren üstlenmeli” şeklinde konuşmuştu.

Atalay’ın asgari ücrete artış talebi ise son altı aylık enflasyon oranında olması yönünde.

DİSK, YOKSULLUK SINIRINI İŞARET ETTİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, (DİSK) asgari ücret ile ilgili talepte bulunurken yoksulluk sınırını göz önüne koydu. DİSK, dört kişilik bir ailede iki kişi çalıştığı varsayarak asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından az olmayacağı şekilde belirlenmesini istedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) tüm bunların yanında faturalara yapılan zamların geri alınmasını da talep ediyor.

Faturalardaki verginin kaldırılması gerektiğini söyleyen DİSK, asgari ücretin yılda dört kez belirlenmesini de talep etti.

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön