26 / 04 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!

Her sene Aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belirlenen asgari ücret için bu sene emekli ve memur Temmuz zammı ile birlikte ara zam yapılması yeniden gündemde! Yeni formüller belirlendi, ilk rakam oratya çıktı! İşte bütün ayrıntılar...



2022 YILI ASGARİ ÜCRETİNDE ENFLASYON FARKI FORMÜLÜ

Asgari ücrete Temmuz zammı yapılabilmesi için öncelikle yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam formüllerinden bir tanesi de "Enflasyon farkı" formülü oldu. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' hallerde kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündemin ana maddelerinden biri oldu.

4 AYLIK ENFLASYON: YÜZDE 31.71

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon rakamlarını duyurdu! Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31.71 oldu! Bu rakamla birlikte emekli zammı için şimdiden yüzde 31.71 zam oranı netleşmiş oldu.

Yani bundan sonraki 2 ayda enflasyon sıfır olsa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde görecek.

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 41

Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Bu kapsamda, Mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 olarak dikkat çekti. Bununla birlikte 6 aylık TÜFE endeksi beklentisi 968.65'e artarken, bu rakamların gerçekleşmesi durumunda ise Temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı ise yüzde 41 olacak.

2022  ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete bir senede birden fazla zam gelebilmesi için yasa çıkarılması halinde 'Enflasyon farkı' formülü gündemdeki sıcaklığını artıracak.

Peki, enflasyon farkı formülü uygulanırsa asgari ücret 2022 ne kadar olacak? İşte o yanıtı...

Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL, eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret Temmuz zammı ile beraber 5.997,30 TL olacak.

Fakar Temmuz zammı gerçekleşirse; Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 senesinin ikinci yarısında yaşanan enflasyon oranı baz alınacak.

Cep yakmayan tatil fırsatı! LMC Sassino 470K karavan fiyatları ne kadar? İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Tatil planı yapanlar müjde! Fiyatlar yarıya indi! İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...

iPhone alacaklara müjde! iPhone 12'ye 2 bin lira indirim! İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön