29 / 03 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!

Her sene Aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belirlenen asgari ücret için bu sene emekli ve memur Temmuz zammı ile birlikte ara zam yapılması yeniden gündemde! Yeni formüller belirlendi, ilk rakam oratya çıktı! İşte bütün ayrıntılar...



Asgari ücret 2022 senesi için en yetkili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Bilgin asgari ücret ara zam mevzusunun şimdiden konuşulmasının gereksiz olduğunu olağanüstü koşullar oluştuğu takdirde biz gerekenin yapılacağını belirtti.

3600 ek gösterge toplantısı için bakanlıktan flaş karar. Milyonların gözü bu toplantıdaydıBakan Vedat Bilgin asgari ücret konusunun sürekli gündemde tutulmasının asgari ücret artışı ve enflasyon artışı sarmalını tetikleyebileceğine vurgu yaptı! Diğer taraftan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket eden hükümet 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' temel politikasıyla çalışmalarını devam ettiriyor.

Bilindiği üzere senede 1 kez belirlenen asgari ücret tarafına ek zam yapılabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Diğer yandan olası asgari ücret Temmuz zammı için 'Enflasyon farkı' gündeme yeniden ana gündem maddelerinden biri oldu!

İşte bütün ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön