19 / 04 / 2024

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Asgari ücrete Temmuz'da hükümetin ne kadar zam yapacağı, zam yapılırken nelerin göz önünde bulundurulacağı detaylı şekilde incelenip rapor haline getiriliyor. Hükümet zam çalışmasına son şeklini verirken özel sektörden art arda asgari ücrete zam haberleri gelmeye devam ediyor.



Asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam çalışmaları için hükümet ve işçi temsilcileri görüşme trafiğini artırdı.

 Türk -İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yapılacak zam çalışmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.

Erdoğan'ın asgari ücrete zam konusuna bakışını kamuoyuyla paylaştı.

Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkede yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle işçilerin sıkıntıda olduğunun farkında olduğunu söyledi.

Atalay, Cumhurbaşkanı ile herhangi bir artış oranı görüşmediklerini ifade ederek, Temmuz'da asgari ücrete yapılacak zam oranınında son sözü söyleyecek olan kurumun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğuna işaret ettiğini dile getirdi.

Atalay, "Asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la güzel görüşme yaptık. Sayın Erdoğan 'ben her şeyin farkındayım' dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onların elinde de var. Bakanımız çalışma yapıyor diye ifade etti. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi verirler" dediğini bildirdi.

Hükümet kanadında asgari ücrete yapılacak zam miktarı üzerinde hesap kitap yapılırken özel sektörden asgari ücrete çifte zam yapıldığı haberi geldi. Daha önce bazı firmalar asgari ücreti net 6 bin liraya çıkardıklarını açıklamıştı. Söz konusu firma çalışanları zamlı maaşlarını Temmuz ayından itibaren alabilecek.

İşte o haberin detayları...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön