27 / 04 / 2024

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Asgari ücretin vergiden istisna edilmesine ilişkin esaslar belirlenirken, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı ile bilirkişi, resmi arabulucu, eksper, spor hakemleri ve sporculara yapılan ödemeler için de istisnadan yararlanacak.



Ücret ve ücret sayılan ödemeler

Yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, uzmanlara, spor hakemlerine ve sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yararlanacak.

İstisna, aynı ay içinde yapılan ücret ve ödemelerin toplamına bir defa uygulanır. Maaş ödemesine ek olarak, aynı dönemde yapılan ve ücret olarak kabul edilen prim, ikramiye, huzur hakkı, fazla çalışma ücreti, döner sermaye ücreti ve ek ders ücretleri dikkate alınarak muafiyet uygulanacaktır. Bu kapsamda bu istisna, ilgili ayda yapılan ücret ve ücret olarak kabul edilen ödemelerin toplamına bir defa uygulanacak.

İstisna, birden fazla işveren için çalışanlar için en yüksek ücrete uygulanacaktır. Muafiyet, yıllık beyanname verilmesi gereken durumlarda da kullanılabilecek.

Kısmi süreli çalışıp tam zamanlı çalışmayan örneğin ayda 15 gün çalışan işçiye 4 bin 253,40 lira tam istisna uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön