29 / 03 / 2024

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Asgari ücretin vergiden istisna edilmesine ilişkin esaslar belirlenirken, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı ile bilirkişi, resmi arabulucu, eksper, spor hakemleri ve sporculara yapılan ödemeler için de istisnadan yararlanacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı ve ardından yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tebliğ ile, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile getirilen asgari ücretin vergi dışı tutulmasına ilişkin düzenlemenin uygulama esasları belirlenirken, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe giren asgari ücret muafiyetine ilişkin örneklere de yer verildi. 

Asgari ücrete vergi istisnası! Tüm detaylar belli oldu!

Yönetmeliğe göre 2022 yılı için belirlenen 5 bin 4 lira asgari ücret tutarından sadece sigorta kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Asgari ücret net olarak 4 bin 253,40 lira olarak ödenecek.

Asgari ücretin üzerinde kazananların maaşlarından gelir ve damga vergisi alınmayacaktır. Brüt asgari ücrete tekabül eden kısım da damga vergisinden istisna edilecektir. Örneğin, muafiyet nedeniyle brüt ücreti 8 bin lira olan işçiden 638,01 lira gelir vergisi ve 37,98 lira damga vergisi alınmayacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön