28 / 03 / 2024

Asgari ücretliye kira öder gibi ev Kiralar tavan yaptı devlet harekete geçti

Asgari ücretliye kira öder gibi ev Kiralar tavan yaptı devlet harekete geçti

TOKİ’nin en büyük sosyal konut projesi olacak asgari ücretliye konut projesi kampanyası için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Projeyle ilgili tüm ayrıntıları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağustos ayında yapacağı toplantıda açıklayacak. 



Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, 81 ilde uygulamaya konacak olan sosyal konut projesinde tüm ayrıntılar netleşiyor. Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağı konutlarda da asgari ücretlilerin karşılayabileceği fiyatlar uygulanacak. Ödemeler 20 yıl vadeye yayılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde asgari ücrete tabi vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olacağı projede konutların dar gelirli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda olacağını vurguladı.

EMEKLİ VE GENÇLERE AYRI KOTA 

Yeni projede emekliler, dar gelirliler, şehit ve gazi yakınları yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

İstanbul’da ile Anadolu şehirlerinde aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvuruların alınmasından sonra kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.
 


Geri Dön