29 / 03 / 2024

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor!

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor!

Emeklinin gözü TOKi'de...Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ'ye, kirada oturan emeklilerden çağrı geldi. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor




Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ'ye, kirada oturan emeklilerden çağrı geldi. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor


Emeklilerin sesini duyuran TAKVİM'e telefon yağıyor. Emekliler; intibak ve promosyon taleplerini dile getirirken, kirada oturanlar da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) çağrı yaptı. TAKVİM'i arayan emekliler, dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ'ye "Sadece emeklilere yönelik uygun fiyatlı konut üretin" diye seslendi. Kira öder gibi ev sahibi olmak istediklerini söyleyen emekliler, TOKİ'den müjdeli haberi beklediklerini belirterek, şöyle konuştu: 


'KİRA BİZİ ZORLUYOR' 

"Aldığımız maaşın büyük bölümü kiraya gidiyor. Ayrıca ev taksidine para ayırmamız imkansız. TOKİ, bizler için uygun fiyatlı konut üretsin. Ödemeleri de eve yerleşince başlasın. Kira yerine ev taksidi ödeyelim.  TOKİ  böyle bir imkan sunarsa başımızı sokacak evimiz olur. Hem sürekli kiraya zam isteyen ev sahibiyle uğraşmayız hem de kendimizi güvende hissederiz." 


BAŞIMIZI SOKACAK BİR EVİMİZ OLSUN

İşte bazı emeklilerin yorumları: Ev sahibi olmak için tek umudumuz TOKİ. Bize uygun şartlarla konut yaparsa, kiracı olmaktan kurtuluruz. 


Bütün ömrümüz kiracı olarak geçti. Emekli maaşım 900 lira. Büyük bölümü kiraya gidiyor. Çocuklar evlendi. Eşim ile ben başımızı sokacak ufak bir evimiz olsun istiyoruz. TOKİ, emekliye özel, şartlarımıza uygun koşullarla ev yapsın. Böylece yaşlılığımızı rahat geçiririz. 




Takvim


Geri Dön