27 / 04 / 2024

Asgari ücrette dudak uçuklatan rakam! Asgari ücret 12 bin 93 TL mi olacak?

Asgari ücrette dudak uçuklatan rakam! Asgari ücret 12 bin 93 TL mi olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam gündemde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Asgari ücret kaç lira olmalı? İşte ayrıntılar...



Asgari ücrete yapılacak zam gündemde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aziz Çelik, Prof. Çelik, asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret, aralık ayı başında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenerek açıklanacak. Toplantıya bir ay kala, yeni asgari ücrete ilişkin farklı rakamlar gündeme gelmeye başladı. Türkiye'deki asgari ücret 2015'e kadar birçok Doğu Avrupa ülkesinin üzerindeydi. Ancak o tarihten sonra tablo tersine döndü. 

Asgari ücrette dudak uçuklatan rakam! Asgari ücret 12 bin 93 TL mi olacak? 

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücret ile ilgili olarak BBC Türkçe'ye konuştu. Avrupa Birliği'ne (AB) giren gelir düzeyi düşük ülkelerin ortak pazar ve emeğin serbest dolaşımının bir parçası haline gelmesiyle, bu ülkelerde asgari ücretin artmaya başladığına dikkat çeken Aziz Çelik, asgari ücretin en az, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının yarısı kadar olması gerektiğine, bu şekilde ki ebeveynin çalıştığı iki çocuklu bir ailenin yoksulluk sınırı üstünde kalabileceğine dikkat çekti. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön