25 / 04 / 2024

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Hemen bu tablolara göz atın!

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Hemen bu tablolara göz atın!

Asgari ücret 2022'de önce yarım asrın en büyük artışı ile 4 bin 253 Türk Lirası, sonrasında ise yüzde 30'luk Temmuz zammı ile net 5 bin 500 Türk Lirası'na yükseldi. Peki 2023 asgari ücret kaç lira olacak? İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...



Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanarak 2023 yılının asgari ücret tutarı için karar alacak. Ocak'ta gelirlerde enflasyon rakamlarının üzerinde ciddi yükselişlerin olması hedefleniyor. Milyonlarca vatandaşın gelirini doğrudan ve dolaylı şekilde etkileyen asgari ücret Aralık'ta yeniden belirlenecek. 

Asgari ücret 2022'de önce yarım asrın en büyük artışı ile 4 bin 253 Türk Lirası, sonrasında ise yüzde 30'luk Temmuz zammı ile net 5 bin 500 Türk Lirası'na yükseldi. 

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Hemen bu tablolara göz atın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın refahını artırıcı adımlar için iki Bakanlığa 2023'te geçerli olacak kapsamlı düzenlemeler yapılmasına ilişkin talimat verdi. 

Koronavirüs krizinin başlıca yan etkisi olan enflasyonun 2022'de enerji, gıda ve tedarik sorunlarıyla körüklenmesi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de vatandaşların alım gücü üzerinde olumsuzlere neden oldu. Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı doğrultusunda asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere sosyal refah düzenlemelerine ilişkin yoğun çalışmalara başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret çalışmalarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başta olmak üzere yapıldığına dikkat çekerek, bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunun altını çizdi. 

Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret kaç lira olacak? İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...


Geri Dön