28 / 03 / 2024

Aşkın Kanatları Müzesi Mayıs ayında açılacak!

Aşkın Kanatları Müzesi Mayıs ayında açılacak!

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip “Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ”nde yerel ve ulusal basın temsilcilerini ağırladı.



Kısa süre içinde açılacak tesisi basına gezdiren Başkan Altay, “Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi % 90 tamamlandı. Konya Mayıs ayında kelebeklere kavuşacak” dedi.


Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip, Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mayıs ayında açılışı yapılacak tesiste basın temsilcilerini ağırladı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sayılarla Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni anlatan Başkan Altay,“ Mimarisi ile de Konya’nın örnek binalarından birini olacak ve her ayrıntısı titizlikle düşünülen tesiste sona yaklaşıyoruz. Rengarenk binlerce kelebeğin uçuşunun gözleneceği alanda gezinti yolları, yapay dağ ve şelale yer alacak” dedi.


Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin Türkiye’de ilk olacağını ifade eden Başkan Altay,“ 20 bin adet bitki, 96 türde bu tropik bahçede sergilenmiş olacak. Ayrıca ziyaretçilerimiz toplam 70 tür kelebeği 6 bini aynı anda olmak kaydıyla görebilecekler. Böcek müzesinde de dünyadaki tüm kelebeklerle ilgili bilgilerin olduğu bir alan oluşturuyoruz” dedi. Binanın formunun kelebek şeklinde olduğunu ifade eden Başkan Altay, yapım aşaması ile ilgili çeşitli etap görsellerini basınla paylaştı. Altay,“ Binayı Konya’ya gelen herkesin ziyaret etmesini amaçlıyoruz” dedi.


Çalışmalarla ilgili teknik detayları rakamsal değerlerle anlatan Başkan Altay; “7 bin 600 m² alan üzerine inşa edilen Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde bin 600 m² kelebek uçuş alanı yer alıyor. 700 ton çeliğin, her biri farklı ölçülerde 1730 adet camın kullanıldığı inşaatta sadece teknik ekipler değil, bilimsel alanlarda uzman isimler çalışıyor. Çünkü kelebeklerin Konya’da yaşayabilmeleri için sıcaklığın yaz kış 26  (±1) derece ve nem oranının ise %80  (±5) olması gerekiyor. Aynı zamanda kelebeklerin yönlerini bulmaları için de UV ışınlarının maximum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanılıyor” dedi.


Kelebekler Vadisi Parkı Lale Bahçesi’ne Dönüşecek


Kelebekeler Vadisi Parkın’da iki etaplı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, “Konya’nın en büyük parkı 385 bin m² alan üzerine inşa edildi. 856 basketbol ve 54 futbol sahası büyüklüğündeki Kelebekler Vadisi Parkı’nda egsersiz alanları, müzikli su oyun alanları çocuk oyun alanları, yürüyüş ve spor alanları, oturma ve dinlenme yerleri, büfeler, sosyal yaşam alanları, havuzlar ve kafeteryalar yer alacak. Sadece Aşkın Kanatları Müzesi değil parkta vatandaşımızın günlük kullanımına açılmış olacak dedi. Park alanına mevsimlik fidan dikiminin yanında 2 milyon lale diktiklerini de ifade eden Başkan Altay,“ İnşallah baharla birlikte de dikmiş olduğumuz 2 milyon lalenin açmasını bekliyoruz. Böylece mayıs ayında burası bir lale bahçesine dönüşmüş olacak” dedi.


Memleket


Geri Dön