20 / 04 / 2024

Asma Bahçeler geleceğin mimarlarını ağırladı!

Asma Bahçeler geleceğin mimarlarını ağırladı!

TANYER İnşaat tarafından Narlıdere'de yapımı büyük bir hızla devam eden ve Haziran ayında bitirilmesi planlanan Asma Bahçeler projesi, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 2'nci smıf öğrencilerini konuk etti.



Tanyer İnşaat tarafından Narlıdere'de yapımı büyük bir hızla devam eden ve Haziran ayında bitirilmesi planlanan Asma Bahçeler projesi, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencilerini konuk etti



“Asma Bahçeler” projesini inceleyen geleceğin mimarları, proje hakkında ayrıntılı bilgiler edinirken; zemin ve yalıtım konusundaki örnek uygulamaları da yerinde inceleme fırsatı buldu.


Asma Bahçeler projesini oluşturan M artı D Mimarlık Ofisi'nin mimarlarından Metin Kılıç ve Tanyer İnşaat Proje Müdürü Nuray Yüceer, öğrencilere arazi yapısı, projenin konumlandırılması, alt ve üstyapıların yanı sıra; sosyal donatılar ve çevre düzenlemeleri hakkında da geniş bilgi verdi.


Asma Bahçeler'in, mimari yapısı, doğayla iç içe konumu ve yetkili kurumlarca tescillenen temiz havasıyla İzmir'de eşi benzerine rastlanmayan bir proje olduğuna dikkat çeken Nuray Yüceer, “Asma Bahçeler, öğrenciler için çok güzel bir örnek oluşturuyor; gelecekte bu tür projelerin tasarım ve hazırlık sürecinde yer alacak genç mimar kardeşlerimiz, akademik bilgilerini uygulamayla bütünleştirme fırsatı buldu” dedi.


Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, maket anlatımının ardından Asma Bahçeler'in örnek dairesini gezerek uygulamalar ve kullanılan malzemelere ilişkin önemli ayrıntılar konusunda aydınlandı.


Star Ege 


Geri Dön