25 / 04 / 2024

Aspen ve Armstrong, depreme karşı tavan sistemini anlattı!

 Aspen ve Armstrong, depreme karşı tavan sistemini anlattı!

Yapı sektörünün devleri ASPEN ve ARMSTRONG firması depreme karşı duyarlılık göstererek, depremin hasarlarını en aza indirgemek için özel olarak ürettikleri tavan sistemlerini anlatan eğitim seminerlerinden ilkini İstanbul’da düzenledi




Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”na destek vermek için elele veren ASPEN ve ARMSTRONG, başta hastaneler ve sağlık kuruluşları olmak üzere depreme karşı dayanaklı tavan sistemlerinden oluşan yapı ürünlerini, sektörün profesyonellerine tanıttı. Deprem sırasında önemli rol oynayan ve en çok hasara neden olan tavan konusuna eğilen Aspen Yapı, dayanıklılığı kanıtlanmış ve bu konuda bir dizi testlerden geçmiş, modüler, esnek, akustik ve anti bakteriyel asma tavan sistemlerini sektörün hizmetine sunuyor.


Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, bu eğitimlerin amacını şöyle anlatıyor:


Depreme dayanıklı yapı malzemeleri üretmek ne kadar önemliyse, uygulamakta o kadar önemlidir. Dünya da en iyi sismik taşıyıcı standartları Amerika’da uygulanıyor. Amerika’da bu standartlara uygun çalışmalar yapan 150 yıllık firma Armstrong’un Türkiye distribütörüyüz. Sismik taşıyıcı sistemleri üretiyoruz, bunu en sağlıklı şekilde uygulamak amacıyla profesyonel iş ortaklarımıza özel eğitimler veriyoruz. Armstrong Teknik Satış Müdürü Keith Johnson tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimler, Türkiye’nin dört bir noktasında yapılıyor. Türkiye’nin acı bir gerçeği olan deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz ve sağlam binalar yaparak mücadelemizi sürdürmeliyiz.


Depreme Dayanıklı Tavanların Özellikleri


Ertuğrul Gündoğdu; metal, taş yünü, ahşap, polikarbonat, kumaş kaplı olan bu asma tavanların, deprem esnasında zeminle birlikte esneme yapmasının depremin hasarlarını ortadan kaldıracağına, tavanların düşmeyerek ve kırılmayarak, yaralanmaları engelleyeceğine değiniyor. Bu uygulamaların tüm binalar için önemli olduğunu dile getirirken özellikle hastanelerde, deprem sonrası yaralıların tedavisine en kısa zamanda başlanması için teknik araç gereçlerin zarar görmemesi ve fiziki mekanın hazır halde bulunmasının öncelik arz ettiğini belirtiyor.


Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu; İstanbul’da gerçekleştirilen bu eğitimlerin, Ankara’da Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ve İzmir’de profesyonel iş ortaklarına yapılarak devam edeceğini sözlerine ekliyor.






Geri Dön