28 / 03 / 2024

Asyalı Perakendeciler İstanbul'da toplandı!

Asyalı Perakendeciler İstanbul'da toplandı!

Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği'nin de üyesi olduğu Asya-Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu tarafından 23-26 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi'nin" tanıtım toplantısı yapıldı..



Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği'nin (AMPD) üyesi olduğu Asya-Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu (FAPRA) tarafından düzenlenen ve 23-26 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi'nin (APRCE)" tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği (APMD) Başkanı Mehmet Nane, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan ve Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Vahap Küçük'ün katıldığı toplantıda, düzenlenecek konferansın, 33 ülkeden 2000'in üzerinde katılımcıyı ağırlayacağı bildirildi. 


Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, gerçekleşecek kongrenin Türkiye'nin diğer ekonomilerden pozitif ayrışması yönyndeki önemli adımlardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Bu da perakendecilik olimpiyatıdır ve Türkiye bu olimpiyatı başarılı bir şekilde yerine getirecek. Toplantının açılışı ayın 23'ünde Başbakanımız tarafından yapılacak. Türkiye özel sektörü, Asya Pasifik'te 10 yılda 100 milyar dolarlık bir ilave iş hacmine ulaşmayı hedefliyor. Bu son derece önemli" diye konuştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de APRCE tanıtım toplantısındaki konuşmasında kongrenin 15'incisinin Singapur Perakendeciler Derneği tarafından 2011 yılında düzenlendiğini anımsattı. 

İstanbul'da gerçekleştirilecek 16. Perakende Kongresi'nin 3 kıtanın 33 farklı ülkesinden perakende firmaların üst yöneticileri, tedarikçileri, perakende derneklerinin başkanları ve Ortadoğu, Orta Asya, Türkiye ve Avrupa'da yatırım yapmak isteyen firma temsilcilerinden oluşan 2000 katılımcıyı bir araya getireceğini dile getirdi. 


AMPD Başkanı Mehmet Nane de APRCE ile Türkiye'ye perakende olimpiyatlarını getirdiklerini belirterek, olimpiyat ruhunun sadece sporda değil tüm alanlara taşınmasında öncü olacaklarını söyledi. Önümüzdeki iki sene boyunca FAPRA'nın başkanlığını Türkiye'nin yapacağını hatırlatan Nane, Türkiye'nin Asya'nın en batı ucunda ve Avrupa'nın da en doğu ucunda olmasının avantajını en fazla bu etkinlikte hissedeceğini dile getirdi. 


Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, APRCE, İstanbul'da, 33 ülkeden 5 trilyon avroyu temsil eden 2000'in üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. 


Dünya İharacat


Geri Dön