25 / 04 / 2024

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. Nisan Enerji hakkında açıklama yaptı!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. Nisan Enerji hakkında açıklama yaptı!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan bilgiye göre Nisan Enerji'deki yüzde 50'lik sermaye satışı ve ortaklığı ile ilgili açıklama yaptı...




Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle,


Hatırlanabileceği üzere önceki açıklamalarımızda, müşterek yönetime tabi ortaklığımız olan Nisan Enerji'deki %50'lik Sermaye Satışı konusunda İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye tam yetki verdiğimizi , Nisan Enerji'deki ortağımız Boydak Grubu'nun ön alım hakkını kullanmak istediğini ve bu doğrultuda müzakerelere başlanıldığı kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. 

Boydak Grubu ile yapılan müzakereler ve pazarlıklar sonrasında taraflar mutabakata varmış ve Rekabet Kurumu ile EPDK onayları alınarak 6 Ağustos 2013 tarihinde Hisse Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşmede toplam şirket değeri 199 milyon Avro olarak düzenlenmiş ve satışa konu olan %49,9'luk sermaye payının hisse değeri ise yaklaşık olarak 43,2 milyon Avro olarak hesaplanmıştır. Bununla birlikte, taraflar arasında 2010 senesinde imzalanan ilk ortaklık anlaşmasından kaynaklanan, performans cezası, kamulaştırma bedel artışı vb bazı konulara yönelik bazı yükümlülüklerin , ek olarak tarafımızca üstlenilmesine karar verilmiştir.


Bilindiği üzere Nisan Enerji toplam kurulu gücü yaklaşık 112 MW olan ve hepsi işletmede olan Hidro Elektrik Santralından oluşan bir portföydür. Bu portföyün, öngörülen 1 yıllık satışa esas elektrik üretim miktarı yaklaşık 305 milyon kwh'dir. Şirket Değeri üzerinden hesaplanabilecek Şirket Değeri / Elektrik Üretim oranı ise yaklaşık olarak 0,65 Avro/ kwh olarak hesaplanabilir. 




Geri Dön