29 / 03 / 2024

Ataköy Plus AVM, 5 bin Ortadoğulu turisti ağırladı!

Ataköy Plus AVM, 5 bin Ortadoğulu turisti ağırladı!

Nisanda kapılarını açan Ataköy Plus AVM, havalimanına yakınlığı nedeniyle 'çatkapı' gelen turistlerin uğrak yeri oldu



Bugüne kadar 5 bin Ortadoğulu turisti ağırlayan AVM'de Dubai, Mısır, Fas ve İran'dan gelen turistlerin yaklaşık 150 bin dolar harcadığı belirtildi

Geçtiğimiz nisan ayında ayında Ataköy Konakları´nda açılan alışveriş merkezi Ataköy Plus, 3 bini İranlı olmak üzere `çatkapı´ gelen 5 bin Ortadoğulu ziyaretçiyi ağırladı. Aylık 400 bin ziyaretçi sayısına ulaşan Ataköy Plus´ta Dubai, Mısır, Fas ve İran´dan gelen turistlerin bugüne kadar yaklaşık 150 bin dolarlık harcama yaptığı belirtildi. Genellikle turist kafileleri alışveriş merkezlerine (AVM), bir yıl önceden yapılan anlaşmalarla ayarlanırken, Ataköy 6´ncı kısımda yer alan Ataköy Plus´ın, havalimanına yakınlığı nedeniyle çatkapı gelen turistlerin uğrak yeri olduğu ifade edildi.

İranlı üç kat fazla harcıyor
AVM´lere yabancı turist kafile ziyaretlerinin bir yıl öncesinden ayarlandığını ve acentalarla yapılan bağlantılar sonucu gerçekleştiğini belirten Ataköy Plus AVM Genel Müdürü Cemil Demirbakan, "Ancak biz nisan ayında açılmamıza ve dolayısıyla böyle bir yıl öncesinden ayarlama yapamamamıza rağmen yabancılar `çatkapı´ alışverişe geliyor" diye konuştu. Özellikle İranlı ziyaretçilerin Türklere göre harcama kapasitelerinin üç kat daha fazla olduğunu belirten Demirbakan, ziyaretlerin alışverişe dönüş oranında en yüksek ilk üç AVM arasına girdiklerini söyledi.

Eylülde hedef 650 bin ziyaretçi
Şu anda aylık 400 bin olan ziyaretçi sayılarını eylül ayından sonra 650 bin seviyesine çıkarmayı beklediklerini de vurgulayan Demirbakan, şu anda mağazalar açısından yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını ifade etti. Demirbakan, Beymen´in de önümüzdeki günlerde 150 metrekarelik `açık hava alanı´nın bulunduğu kısma `cafe´ konseptini getireceğini vurguladı. Ramazan nedeniyle kapanış saatlerini 23.00´e çektiklerini ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını da aktaran Demirbakan, "Bir saatlik geç kapanış sayesinde ziyaretçi sayımızda ve satışlarda yüzde 15´e yakın artış yakaladık. Özellikle aileler iftardan sonra yeme-içme mekânlarına ve gündüz sıcak nedeniyle yapamadıkları alışverişlerini yapmaya geliyor" dedi.

Mısır´dan ABD´ye uygun fiyat
Ataköy Plus AVM´nin yatırımcılarından olan ve Örma Tekstil´le H&M, Esprit gibi dünya devlerine üretim yapan Örma Tekstil ile Delta İnşaat´ın patronu Nihat Delibalta da, ABD´ye `rekabetçi bir maliyet´le ürün satmanın yolunu Mısır´da buldu. Mısır´da üretim için yerel bir grupla görüşme halinde olduklarını açıklayan Delibalta, "Türkiye´de boyama ve dokumayı yapacağız Mısır´da üreteceğiz. İsrail, Ürdün ve Mısır´da üretim yapıldığında ABD´ye yüzde 35 vergi muafiyetiyle girebiliyoruz.  Bu da fiyat rekabetinde müthiş bir avantaj yaratıyor" dedi. İnşaat projelerine de hız veren Nihat Delibalta önümüzdeki günlerde `Boğaz´ın en lüks projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlandığını söyledi. Çengelköy´de Boğaz´a nazır `Delta Konakları´ projesinde 35 villa bulunacak. Delibalta, projenin inşaatına başladıklarını belirterek, İtalyan ve Türk mimarlarla beraber çalıştıklarını ifade etti.
Radikal


Geri Dön