19 / 04 / 2024

Ataşehir Belediye Meclisi’ne Yeni Çamlıca’daki tapu sorunu damga vurdu!

Ataşehir Belediye Meclisi’ne Yeni Çamlıca’daki tapu sorunu damga vurdu!

AK Partili Meclis Üyesi İsmail Levent, vatandaştan gelen mektubu okuyup belediyeye kırmızı kart gösterirken, Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise, “İBB planları çıkarsın, 2 ayda bu sorunu çözeceğim” dedi.



 Ataşehir Belediye Meclisi son zamanların en hararetli ve gerilimli oturumuna ev sahipliği yaptı. Uzun yıllardır bir türlü çözülemeyen Yeni Çamlıca’daki tapu sorunu meclisteki gündeme damgası vurdu. Kırmızı kartların havada uçuştuğu oturumda, bir vatandaşın tapu sorunu ile yazdığı mektubun okunması ise gerilimi tırmandırdı.

 

Vatandaşın mektubu ortama buz kestirdi!

Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata’nın başkanlığında toplanan mecliste gündem maddelerinden çok Yeni Çamlıca’nın tapu sorunu konuşuldu. Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi İsmail Levent kürsüye çıkarak, Yeni Çamlıca’daki tapu sorunu ile ilgili bir vatandaşın mektubunu okudu. Mektuba atıfta bulunan Levent, Ataşehir Belediyesi’nin bu bölgedeki tapu sorununu çözmek istemediğini iddia etti.


Ataşehir Belediyesi’ne kırmızı kart!

“Belediye istese bu sorunu 6 ayda çözer” diyen Levent, “Yeni Çamlıca ne yazık ki yok sayılıyor. AK Parti grubu olarak İstanbul Büyükşehir belediye ile bu konuyu defalarca görüştük. İBB bu konuda elinden geleni yapmıştır. Top artık Ataşehir Belediyesi’ndedir. Bir de şimdi kök tapuyu getirdiler. Bu şekilde bu tapu sorununu çözemeyiz” dedi. Levent, kırmızı kart göstermenin bu dönemde moda olduğunu söyleyerek elindeki kırmızı kartı Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata ve CHP grubuna gösterdi.


İlgezdi:  “Şov yapıyorsun…Siyaset ahlak gerektirir”

İddialara cevap vermek için kürsüye çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Levent’in meclise yanlış bilgi verdiğini ve şov yapmakla itham etti. Yeni Çamlıca’daki tapu sorunu ile ilgili hiçbir yetkilerinin olmadığını ve bunun tamamıyla İBB ve bakanlık yetkisinde olduğunu hatırlattı. İlgezdi, “Yeni Çamlıca imar planları Ümraniye Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki başkanı Mehmet Bingöl zamanında yapılmıştır. Ve bu planlar o dönemde yapılırken bir yanlışın içine girilmiştir. 2009 öncesinde o zamanki Belediye Başkanı Hasan Can da bu sorunu çözememiştir. Kendisini suçlamıyorum, demek ki onun da önüne birtakım engeller çıktı” dedi.


“İBB planları çıkarsın 2 ayda bu sorunu çözmezsem şerefsizim”

1/5000’ lik planlar çıkmadığı müddetçe bu sorunun çözülemeyeceğini söyleyen İlgezdi, “İBB veya bakanlık bu planları çıkarsın, 2 ayda bu sorunu çözerim. Bu, hepimizin ortak sorunu. Bu sorunu çözmek için komisyon dahi kurduk. Kök tapuya ben de karşıyım ama buna mecbur bırakıldık. Milleti kandırmaya, şov yapmaya gerek yok. Kimin ne olduğunu herkes biliyor. O bölgede muhtarlık yaptın, bu sorunu herkesten daha iyi bilmem gerekir. Yeni Çamlıca’da en çok oyu AK Parti aldı ama ne yazık ki bu bölgenin planlarını çıkarmıyorlar. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçen seçimlerde bu bölgenin planlarının çıkarılması için söz vermişti. Planları çıkarsın biz de kendisine teşekkür edelim. Birbirimizi suçlamakla bir yere varamayız” dedi.


8 Mart Kadınlar Günü mesajları

Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Meryem Atlıhan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile yaptığı konuşmasında kadınların hak mücadelelerine rağmen bugün hala hak ettiği değeri görmediğini söyleyerek, “Kadınların yaşama hakkının dahi korunamadığı bir ülkede yaşıyoruz” dedi. AK Parti Meclis Üyesi Neslihan Yurdagül de Kadınlar Günü ile ilgili bir mesaj okudu.



Flashaber 


Geri Dön