24 / 04 / 2024

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'ne katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, törende yaptığı konuşmasına, Ataşehir ve çevresinin marka değerini artıracak, mega kent İstanbul'un en önemli dönüşüm projeleri arasında yer alacak olan yeni konutların hayırlı olmasını temenni ederek başladı.

"Büyük Türkiye" idealini omuzlarında yükselten mega kent İstanbul'a hizmet etmenin tüm ülkeye ve bütün insanlığa yapılmış bir hizmet olduğunu kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çünkü biz, iyiliğe, güzelliğe, çalışmaya, gayrete dair, kısaca davamıza dair ne biliyorsak bunu İstanbul'a borçluyuz. İstanbul'a hizmet etmek aşk ister, sevda ister, biz bunu çok iyi biliyoruz. İstanbul her zaman proje ister, İstanbul yatırımı arzular, İstanbul her şeyden önce eser vizyonu ister, biz buna yürekten inanıyoruz." dedi.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları nın temeli atıldı!

Yaptığı açıklamada, her zaman bu anlayışla çalıştıklarını, hiçbir zaman polemiklerin, dedikoduların içinde bulunmadıklarını, her zaman eser üreten tarafta bulunduklarını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, son 27 senede mega kent İstanbul'a içinde Cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerinin yer aldığı milyarlarca liralık yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, mega kent İstanbul'u tarihin en büyük şehircilik ve ulaştırma yatırımlarıyla tanıştırdıklarını, şehrin 39 ilçesinin tamamında kentsel dönüşümden sosyal konuta, çevre yatırımlarından millet bahçelerine kadar her alanda canla başla çalıştıklarını dile getirdi.

Bir taraftan dar gelirli vatandaşlar için şehirde sosyal konutları yükseltirken, başka bir yerde vatandaşların mülkiyet, okul, imar problemlerini çözdüklerini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega kent İstanbul'a 43 millet bahçesi kazandırdıklarını, kazandırmayı sürdüreceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bizim tüm projelerimizin, yatırımlarımızın başında ülkemizi depreme hazırlama seferberliğimiz geliyor. Bu bir güvenlik meselesidir. Deprem, siyaset üstü bir meselesidir. Kentsel dönüşüm siyasetin çok çok uzağında bir meseledir. Çünkü biz ülke olarak çok büyük acılar çektik. Tabii deprem dönüşümünde her zaman önceliğimiz İstanbul'umuz oldu. Zira bu şehrin geleceğinin önünde deprem tehdidi durmaktadır. Biz başta İstanbul olmak üzere ülkemizi her afette hazır hale getirmek için milletimizle bir olmak suretiyle bir seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Enkaz alanlarında milletimize ne söz verdiysek hepsini bir bir tuttuk. Deprem meselesini her zaman siyaset üstü gördük. Depreme hazırlığın en önemli aktörü belediyelerimizdir dedik, gittiğimiz her yerde belediyelerimizin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ettik." dedi.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları nın temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Fikirtepe'de vatandaşlarımız yıllardır kentsel dönüşüm projesinden dolayı mağdurlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hemen Fikirtepe için, kangrene dönüşmüş Fikirtepe için harekete geçtik. İnşallah şubat ayı itibarıyla 15 bin konutun tamamının ihalesini yapmak suretiyle İstanbul'un Anadolu Yakası'nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesini de Kadıköy'de, Fikirtepe'de gerçekleştiriyoruz. Üsküdar'da Kirazlıtepe'de vatandaşlarımız mutsuzdu. Aynı burası gibi. Hiçbir sosyal donatı alanları yoktu. 'Bize inanın, güvenin biz size en güzel konutları en hızlı şekilde yapacağız.' dedik. Büyük Çamlıca Camisi'nin eteklerinde, İstanbul Boğazı'na nazır çevrecilik, şehircilik hamlesini başlattık ve ilk konutlarımızı teslim ettik." diye konuştu.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları nın temeli atıldı!

Şu anda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metrekare alanda, üç etaptan meydana gelen devasa bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlattıklarını, ilk etapta 150 milyon TL yatırım bedeliyle 513 konutun inşasını bugün başlatacaklarını dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, diğer etaplarda da yıkım çalışmaların bugün itibarıyla başlayacağını, ihalelerin de şubat ayı içerisinde yapılacağını, hızlı bir biçimde çalışıp 2023 yılının ilk yarısında tüm konutları teslim edeceklerini belirtti.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, bu alanda üretilecek tüm konutların istisnasız yatay mimari esaslı olacağını kaydeden Bakan Kurum, "Şimdi Ataşehir'de Şerifali'deki konutlarımızın başlangıcını hep birlikte yapacağız. İstanbul'un bereketiyle 2022'yi adeta bir şehircilik devrimi yapmak için gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çalışmaya devam edeceğiz. Coğrafi konumu, medeniyetlere yol gösteren siyasi, kültürel ve sosyal özellikleriyle insanlık aleminin göz bebeği İstanbul'u, yeniden ehline teslim etmek için, yeniden AK Belediyecilikle buluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Elhamdülillah, ekonomimizi yüksek faiz, yüksek enflasyon sarmalına sokmak isteyenlere cevabımızı verdik. Çok şükür, ülkemizin gündemi yeniden yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla rotasına girdi. Hele hele Türk lirası mevduatını güçlendirme, asgari ücret, emekli ve memur maaş artışları gibi, işçisinden emeklisine, memurundan özel sektörüne kadar bütün vatandaşlarımızı memnun eden adımları attık, atıyoruz." dedi.

Fikirtepe'de 15 bin konut için ihale süreci başlıyor!


Geri Dön