24 / 04 / 2024

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim 2021 toplantısı, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda, bazı ilçelerde yer alan ve mülkiyeti İBB'ye ait taşınmazların satışı da gündeme taşındı.

Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde yer alan ve imar planlarında park, metro istasyonu ve belediye hizmet alanlarında kalan 28 bin 632 metrekarelik arsa, Emlak Müdürlüğü tarafından satış izni verilmesi talebiyle İBB Meclisi'ne sevk edildi.

Ataşehir deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

Teklifle ilgil olarak konuşan Ataşehir AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Naim Yağcı, arazinin üzerinde metro durağı inşaatı olduğunu ve bunun planlara da işlendiğini dile getirdi.

Planlarda arsanın ayrıca park, otopark ve belediye hizmetleri alanında kaldığını dile getiren Yağcı, "Üzerinde metro inşaatı devam eden yeri neden satışa çıkartıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı satışla ilgili olarak yaptığı açıklamada satışa kendilerinin de karşı olduğunu dile getirerek, "Bu konuda hassasiyetimiz AK Parti ile aynı. Bizim açımızdan da uygun olmayan bir satış talebi olarak değerlendiriyoruz. Her ne kadar idarenin böyle bir satışa ihtiyacı olsa bile bizim açımızdan da uygun bir satış talebi değildir" dedi.

Ataşehir deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda CHP'lilerin teklifin sehven gönderildiğini söylediğini belirterek, "28 bin metrekarelik bir taşınmazın satış izni ‘sehven’ nasıl gönderilir?" şeklinde konuştu.

İBB'nin bunu ilk defa yapmadığını belirten Kaynar, şöyle konuştu:

"Belediye kimlere emanet? 28 bin metrekarelik bir taşınmazın ne amaçla kullanıldığını, imar durumunu hiç bir şeyi görmüyorlar. Eğer biz kurumun verdiği resmi bilgiye itibar etmiş olsak bu taşınmaz gitmişti. Büyük bir facia gerçekleşmiş olacaktı. Geçen ay Eyüpsultan Barış Manço Parkı'nı, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de üzerinde 30 yıllık çam ağaçlarının olduğu, vatandaşa yürüyüş yolu olan yeri az daha sehven satacaktık. Nereye kadar gidecek bu sehven satışlar? Belediye de sehven mi yönetiliyor anlayamıyoruz."

Konuşmalardan sonra satış talebi oy birliği ile reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde ayrıca mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 5 ilçede bulunan taşınmaz satışı reddedilirken, 9 ilçedeki taşınmazların satışı için onay verildi.

 

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!


Geri Dön