28 / 03 / 2024

Atatürk Barajı'na atık su akmayacak!

Atatürk Barajı'na atık su akmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırım Dairesi Başkanlığı’nın finansman desteğiyle yürütülen Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı'nın projesinin temeli atıldı...



Maliyeti 18 milyon 536 bin Euro olan projenin temeli Atatürk Barajı Stilce Mevkiinde atıldı. Adıyaman'ın atık sularının aktığı Atatürk Barajı göleti, projenin hayata geçmesiyle birlikte kirlenmeyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başdanışmanı Raif Yetim, “Ülkemizin AB uyum sürecinde çevre alanındaki yükümlülüklerini zamanında tamamlamasına katkı sağlayacak olan, Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı'nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Proje ile ilgili bilgi veren Yetim, "Bu proje kapsamında Atatürk Barajımıza ulaşan kirlilik azalacak ve Adıyaman da gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmış olacağız. Arıtma tesisinde, 26 kilometre kolektör hattı ve bir adet sifon inşa edilecektir. Arıtma tesisinin günlük kapasitesi 33 bin metreküp olup, aktif çamur yöntemiyle arıtma yapılacaktır. Adıyaman Atık su Arıtma Tesisinde yılda 173 bin metreküp çamur üretilecek. Çamurun orman alanları ve tarımda kullanılması ön görülmektedir. Tesis atık fermantasyonu sonucunda oluşan gazdan yılda 2,7 milyon Kw elektrik üretilecek olup bu tesisin ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 96'sını karşılayacaktır" şeklinde konuştu.



Geri Dön