28 / 03 / 2024

Atatürk Barajı atık su problemi

Atatürk Barajı atık su problemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırım Dairesi Başkanlığı’nın finansman desteğiyle yürütülen Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı'nın projesinin temeli atıldı...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

Elazığ Atatürk Stadı yıkılıyor!

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor ve TFF 3. Lig ekibi Elaziz Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Elazığ Atatürk Stadyumu'nda yıkım işlemlerini başlattı. 

Konya Atatürk Stadyumu yıkıldı!

60 branşın spor yapma imkanına sahip olduğu Konya Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi yapılmak üzere yıkıldı

Büyükçekmece'ye Atatürk Evi inşa ediliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Akgün ilçeye bir Atatürk Evi kazandırıyor.

İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı'ndan sonra Atatürk Stadı tartışması gündeme geldi. Peki, İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Barajı atık su problemi Haberi

Atatürk Barajı atık su problemi

Maliyeti 18 milyon 536 bin Euro olan projenin temeli Atatürk Barajı Stilce Mevkiinde atıldı. Adıyaman'ın atık sularının aktığı Atatürk Barajı göleti, projenin hayata geçmesiyle birlikte kirlenmeyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başdanışmanı Raif Yetim, “Ülkemizin AB uyum sürecinde çevre alanındaki yükümlülüklerini zamanında tamamlamasına katkı sağlayacak olan, Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı'nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Proje ile ilgili bilgi veren Yetim, "Bu proje kapsamında Atatürk Barajımıza ulaşan kirlilik azalacak ve Adıyaman da gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmış olacağız. Arıtma tesisinde, 26 kilometre kolektör hattı ve bir adet sifon inşa edilecektir. Arıtma tesisinin günlük kapasitesi 33 bin metreküp olup, aktif çamur yöntemiyle arıtma yapılacaktır. Adıyaman Atık su Arıtma Tesisinde yılda 173 bin metreküp çamur...