26 / 04 / 2024

Tekirdağ'da yapımına başlanan atık su arıtma tesisine tepki yağıyor!

Tekirdağ'da yapımına başlanan atık su arıtma tesisine tepki yağıyor!

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yapımına başlanan Evsel Atık Su Arıtma Tesisi, ilçenin tek sosyal alanın tam ortasına yapılmaya başlanınca halk isyan etti. Vatandaşlar tesisin daha uygun bir alana yapılmasını istedi..



Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yapımına başlanan Evsel Atık Su Arıtma Tesisi, ilçenin tek sosyal alanın tam ortasına yapılmaya başlanınca halk isyan etti. Çevre yönetmeliklerinde bir atık su artıma tesisinin minimum 10 kilometre uzağa yapılması gerektiğini belirten Karakuş Aile Çay Bahçesi sahibi Nazım Karakuş, "Arıtma Muratlı ilçesinde tesisi evimize 5 metre mesafede yapılmaya başlandı. Biz tesisin daha uygun bir alana yapılmasını istiyoruz." diye konuştu. Karakuş, idare mahkemesine dava açtı. Mahkemenin yürütmeyi durdurduğu evsel atık su tesisinde gözler mahkeme kararına çevrildi. 


2011 yılında Devlet Su işleri, CHP'li Belediye Başkanı Nebi Tepe'den tesisin kurulması için arazi göstermesini istedi. Başkan Tepe, DSİ'ye atık su arıttma tesisi için vatandaşın balık tuttuğu, hafta sonunu geçirdiği mesire alanını gösterince vatandaş isyan etti. Kararı öğrendikten sonra Muratlı'da imza kampanyası başlattıklarım anlatan Karakuş, "5 saat içerisinde 4 bin imza Muratlı'nın doğal parklarına dokunulmaması için atıldı" dedi. 


Aybike EROĞLU/Yeni Şafak



Geri Dön